Photo by Mohammad Saifullah on Unsplash

Voor de eerste keer op skivakantie, hoe pak je dat aan?

Een wintersportvakantie is razend populair. Toch komt er wel het één en ander bij kijken voor je kan vertrekken. Een goede voorbereiding is heel belangrijk. Zeker als je voor de eerste keer op skivakantie gaat.

Skigebieden voor beginners

Als je voor de eerste keer een bestemming kiest, zoek dan naar een locatie die geschikt is voor beginners. Zo’n locatie heeft bij voorkeur veel groene en blauwe pistes. Groene pistes zijn voor de echte beginners en blauwe voor mensen die al iets gevorderd zijn. Het is ook prettig als het er niet te druk is en als het gebied wat kleiner is.

Uitrusting

Om te skiën heb je een flinke uitrusting nodig. Ski’s of een snowboard, skischoenen, een skipak, handschoenen, een skibril, evt. een helm en thermokleding om je warm te houden. Dat ga je natuurlijk niet allemaal aanschaffen als je voor de eerste keer gaat skiën. Pas als je zeker weet dat wintersporten helemaal jouw ding is, kan geleidelijk steeds meer spullen zelf kopen.

Ski’s huren

Het alternatief voor het kopen van een uitrusting is natuurlijk huren. Dat heeft een aantal voordelen. Ten eerste hoef je zelf geen dure ski’s aan te schaffen. Ski’s moeten ook onderhouden en ingevet worden. Als je ze huurt, hoef je dat niet zelf te doen. Bij skiverhuur bedrijven als Sport 2000 rent doe je natuurlijk op locatie. Je hoeft dan zelf geen ski’s en skischoenen mee te nemen in of op het dak van je auto, in de bus of het vliegtuig. Mocht er tijdens het skiën iets kapot gaan of zit er iets niet lekker dan kan je er gewoon mee terug naar de verhuurshop.

Spullen als skihandschoenen, een skibril en thermokleding kan je zelf kopen. Net als een ski-jas die je ook als winterjas kan gebruiken.

Leren skiën

Skiën of snowboarden is niet iets dat je zomaar kan, dat moet je leren en heeft oefening nodig. Als je nog nooit op de ski’s hebt gestaan, dan kan je het misschien eerst eens een middagje proberen op de kunstskibaan. Alles wat je daar dan leert, is mooi meegenomen. Eenmaal op lokatie is het het verstandig om ook les te nemen.

Skiën, snowboarden of langlaufen?

Skiën kan je leren op iedere leeftijd. Jongeren kiezen vaker voor snowboards dan voor ski’s. Wil je het nog rustiger aan doen, dan is langlaufen ook nog een optie.

Verzekering

Wintersport brengt andere risico’s met zich mee dan een gewone reis. Het is daarom t slim om een reisverzekering af te sluiten met een speciale wintersportdekking.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *