groene natuurlijke kerst

Vier een groene kerst

Kerst vier je natuurlijk met een boom en met veel lichtjes. En dat kan best groen, groen in de zin van milieubewust.

Een echte boom?

Misschien vraag je je af of al die kerstbomen die gekapt worden geen aanslag zijn op het milieu. Daar lopen de meningen over uiteen. Maar omdat kerstbomen vaak speciaal voor dit doel gekweekt worden, hoef je niet zo bang te zijn voor schade aan het milieu. Wel zou je kunnen overwegen een boom met kluit te nemen, die je later weer terug kan planten.

Een kunstboom lijkt misschien een redelijk alternatief, maar een kunstboom maken kost veel energie en is van milieu-onvriendelijke materialen gemaakt.

Lees ook: een alternatief voor de kerstboom

Decoreer je boom natuurlijk

Je hoeft je kerstboom niet met kunststof ballen en slingers op te tuigen. Je kunt je boom ook met natuurlijke spullen versieren. Denk aan noten, zaden, dennenappels, gedroogd fruit, bessen, enz.

Groene kaarten

Kerstkaarten versturen lijkt een beetje uit de mode te raken. De e-kerstkaart is al redelijk ingeburgerd en bespaart natuurlijk papier en transport. Wil je toch papieren kaarten versturen dan zijn er ook milieuvriendelijke kaarten.

Recycle

Maak kerstversiering van gebruikt materiaal. Je kunt zo creatief zijn als je zelf wilt. Je kunt hiervoor oude kerstspullen gebruiken of gewoon materiaal waar je iets kerstachtigs van maakt.

 


Licht

Licht kost energie, maar lichtjes horen natuurlijk wel bij de kerst. Kaarsen zijn een goede en gezellige bron van licht. Wil je veel lichtjes neem dan in ieder geval LED verlichting.

 

 

 

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.