Verschillende soorten kunststof kozijnen

Raamkozijnen vormen de ruggengraat van ramen. Kunststof kozijnen zijn niet duur en kunnen je huis heel goed isoleren. Bovendien is niet te merken dat ze van kunststof zijn gemaakt, want ze zien er net zo mooi uit als kozijnen van hout of andere, meer gebruikelijke materialen.


De stijl en grootte van een raam worden voornamelijk bepaald door de ruimte en locatie waarin het moet worden ingepast. Door het juiste ontwerp, patroon en glas te kiezen voor raam- en deurkozijnen, kun je het interieur en de inrichting van een plek transformeren en direct verlevendigen. Daarnaast moet echter ook rekening worden gehouden met het type kunststof kozijn dat moet worden gemonteerd. De kunststof kozijnen prijzen zijn ook nog eens heel vriendelijk.

Duurzaam en onderhoudsarm

Kunststof kozijnen worden al tientallen jaren in Europa en de Verenigde Staten gebruikt. Ze zijn niet alleen duurzaam en onderhoudsarm, maar ze zijn ook heel goed bestand tegen weers- en omgevingsomstandigheden. Kunststof kozijnen hebben ook uitstekende akoestische eigenschappen en zijn kostenefficiënt op basis van energieprestaties. Overweeg je om kunststof kozijnen te voor nieuwbouw of renovatie? Hier lees je wat je over kunststof kozijnen zou moet weten.

Veelzijdig karakter kunststof kozijnen

Zoals gezegd zijn de kunststof kozijnen prijzen zeer redelijk. En het veelzijdige karakter van kunststof kozijnen maakt dat ze aanpasbaar zijn voor verschillende soorten ramen met behoud van de esthetische aantrekkingskracht en gebruiksfactoren. Enkele van de meest gebruikte kunststof kozijnen zijn:

  • Vaste raamkozijnen. Deze ramen zijn permanent aan de muur bevestigd en kunnen op geen enkel moment geopend worden. Ze worden vaak gebruikt om de ruimte te openen en een betoverend uitzicht te bieden, maar niet op plaatsen waar ventilatie nodig kan zijn. Omdat deze volledig vast zitten, is de isolatie het beste in deze ramen. Geluidsniveau, warmte en stof blijven allemaal aan de buitenkant zonder je interieur te verstoren. Bovendien kunnen ze ook worden gebruikt met een energiezuinig glas om de hoeveelheid licht en verblinding te verminderen.
  • Deze ramen openen en sluiten door ze van de ene naar de andere kant te schuiven. Ze passen perfect in appartementen of plaatsen met minder ruimte omdat het een gesloten structuur is. Deze schuiframen kunnen verticaal, horizontaal, lang of kort zijn, afhankelijk van de vereisten. Schuiframen bieden echter niet de beste isolatie en vereisen mogelijk iets meer zorg in stoffige gebieden.
  • Boven opgehangen raamkozijnen. Deze raamoplossingen kunnen de vorm hebben van enkele of dubbele openslaande ramen. Enkele uitzetramen zijn aan de bovenzijde vast, maar kunnen aan de onderzijde omhoog worden geschoven. Dubbelhangende ramen echter zijn aan de onderkant vast, maar kunnen aan de bovenkant worden geopend. Deze raamoplossingen zijn geweldig in ruimtes waar lichte ventilatie vereist is, aangezien slechts de helft van het raam op elk moment kan worden geopend. Dit type raam is uiterst onderhoudsvriendelijk en een veilige optie voor jonge kinderen.

De kunststof kozijnen prijzen

Kunststof kozijnen zijn speciaal ontworpen om geïsoleerde dubbele beglazing op te nemen. Vaak zijn de kunststof kozijnen prijzen wat hoger dan standaard aluminium of houten ramen, maar ze zijn wel kostenefficiënter op basis van energieprestaties en de prijs van doorlopend onderhoud. PVC is een toonaangevend kunststof materiaal op de bouwmarkt. Het is gemaakt van 57% en 43% koolstof. Dit betekent dat het verhoudingsgewijs minder niet-hernieuwbare bronnen verbruikt dan andere polymeren. Het is dus ook beter voor mens en milieu. Vraag de scherpe kunststof kozijnen prijzen online of bij een fabrikant op.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *