Foto: Rhett Wesley/unsplash

Verrassend mooi verlicht met LED TL buizen

Vroeger stond LED TL verlichting bekend als een vorm van verlichting die koud, klinisch en kil was. Het werd vooral gebruikt in grote ruimtes, fabrieken of ziekenhuizen en deze verlichting werd niet geassocieerd met warmte en gezelligheid. Toch wordt LED TL verlichting steeds meer in ruimtes gebruikt waar ook sfeer en een warme uitstraling belangrijk is.

Waarom wordt deze verlichting dan gebruikt denk je dan misschien? Het is een misverstand dat LED TL buizen alleen in koele en kille varianten beschikbaar is, de lampen voor deze verlichting zijn beschikbaar in diverse kleuren en de luchttemperatuur kan oplopen tot 6000 Kelvin. Hierdoor kan LED TL verlichting dus heel goed ook een warme uitstraling hebben en sfeer geven aan een omgeving.

Wat zijn LED TL buizen?

De LED TL buis en een reguliere TL buis zijn twee verschillende soorten lampen, maar het levert dezelfde verlichting op. De werking van deze lampen is alleen heel anders. Zo maakt een LED TL buis gebruik van de zuinige LED-techniek. Dit heeft als voordeel dat de lampen een lange levensduur heeft een laag energieverbruik, waardoor je de investering in de verlichting op den duur vanzelf zal terugverdienen. De LED TL verlichting wordt vaak toegepast in kantooromgevingen, maar ook bij je thuis kun je er uitstekend gebruik van maken. Denk bij voorbeeld aan een keuken waar je boven de aanrecht LED TL buizen kunt ophangen. Ook plekken zoals een bijgebouw, schuur of zolder zijn LED TL buizen uitermate geschikt. Naast de vele toepassingen voor binnen kunnen deze verlichtingsbuizen ook buiten worden gebruikt.

Waarom kiezen voor LED TL buizen?

Deze LED TL buizen hebben een aantal voordelen. Eén van de grootste voordelen is dat LED TL verlichting energiezuinig is. Deze LED TL buizen gaan langer mee dan de normale niet LED TL buizen en verbruiken tot 70% minder energie. Ook de lampen in deze verlichting gaat veel langer mee. Daarnaast vragen deze lampen ook weinig tot geen onderhoud. Gemiddeld gaat een conventionele TL buis 10.000 uur mee, de LED TL buis gaat zo een 50.000 uur mee. De LED TL buizen gaan dus gemiddeld 5 keer langer mee dan normale TL verlichting. Het licht dat deze lampen afgeeft is door de gebruikte materialen (meestal aluminium en melkachtig plastic) egaal. Ook geven de LED TL buizen een constant licht waardoor je niet gehinderd wordt door het flikkeren. Je hebt keuze uit verschillende kleurcodes.

Bij elke kleurcode hoort een lichtkleur in Led. De meest voorkomende kleurcodes zijn 830 (3000 Kelvin, warm wit licht), 840 (4000 Kelvin, neutraal wit licht) en 865 (6500 Kelvin, een koud wit licht). Zo kun je zelf de verlichting en sfeer kiezen die past bij de omgeving. Daarnaast zijn LED TL buizen bruikbaar op vele plekken waar je een hoge lichtopbrengst nodig hebt zonder dat het je veel energieverbruik kost. Zo kun je deze verlichting ophangen in magazijnen, opslagruimtes, parkeergarages, zolder en kelders. Je kunt een keuze maken uit verschillende lengtes en wattage. Dit loopt op van 18W tot 58W en de lengte varieert van 60 cm tot 150 cm. Daarna kun je de gewenste lichtkleur selecteren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *