Tuintrend: het buitenkleed

Het is al jaren een trend om je tuin een verlengstuk van je kamer te maken. Je tuin wordt als het ware een tweede woonkamer waar je kan zitten, eten en relaxen.

Behalve leuke tuinmeubelen met fleurige kussens en leuke accessoires, helpt een tuinkleed of buitenkleed om extra sfeer te creëren.

Wat is een buitenkleed?

De naam zegt het al, een buitenkleed is een vloerkleed voor buiten. Toch roept het ook wat vragen op. Want zijn die kleden wel geschikt om in weer en wind buiten te laten liggen? Het antwoord op die vraag is JA. De kleden zijn gemaakt van polyester maar zijn wel geweven. Ze zien er dus uit als een echt vloerkleed. Bovendien zijn ze slijtvast, kleurecht en bestand tegen vlekken. Zand, vuil, zon en regen zijn geen probleem. Deze buitenkleden kunnen daar prima tegen. De kleden gaan jaren mee. Je hoeft ze dus niet na één seizoen weg te doen.

Waar leg je zo’n buitenkleed?

Zo’n kleed voor in de tuin voelt lekker aan onder je voeten. Je kan het gebruiken om onder je tuinset of loungeset te leggen. Ze zijn er in allerlei maten en vormen waardoor ze ook geschikt zijn voor je balkon of om in een serre te leggen. Speelt je kind graag buiten? Leg dan zo’n kleurig buitenkleed neer zodat je kind daarop kan spelen in plaats van op de harde stenen.

Door het materiaal zijn buitenkleden licht van gewicht en kan je ze heel compact oprollen of opvouwen. Daardoor kan je zo’n kleed heel makkelijk meenemen naar de camping, het strand of kan gebruiken als kleed om op te picknicken.

Het lijkt me dan er onder zo’n kleed ook geen onkruid tussen de tegels groeit, dus dat is nog een voordeel.

Hoe maak je een kleed voor buiten schoon?

Een buitenkleed vraagt weinig onderhoud. Af en toe uitkloppen of even stofzuigen is voldoende. Is het aan eind van het seizoen toch wat smoezelig geworden dan kan je het kleed gewoon afnemen met een sopje. Een groot voordeel van een buitenkleed is dat je het aan twee kanten kan gebruiken.

Welk buitenkleed past in jouw tuin?

Vorm en afmeting

De buitenkleden zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Rond, vierkant, langwerpig. Mocht je de geschikte vorm of afmeting niet kunnen vinden, dan kan je ze ook op maat laten maken.

Wil je een buitenkleed onder je tuinset leggen, zorg dan dat het groot genoeg zodat alle stoelen en stoelpoten erop kunnen staan.

Stijl en kleur

Kies een stijl en kleur die bij jou en je tuin past. Er zijn kleden met drukke patronen en kleurige motieven maar als je het liever wat rustiger houdt, dan zijn er ook kleden met een rustige uitstraling.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *