Trend: Meubels gemaakt van auto-onderdelen

Je denkt misschien dat auto-onderdelen geen functie hebben zonder auto, maar niets is minder waar!

Oude auto-onderdelen kun je namelijk gemakkelijk omtoveren tot te gekke meubelstukken en woonaccessoires. En die zijn echt niet alleen voor mannen! Na het zien van de volgende interieur-ideeën zul je zelf marktplaats af willen speuren naar oude onderdelen, of via een website als Mister-Auto nieuwe auto-onderdelen willen bestellen.

Muurdecoratie gemaakt van nummerplaten – Naast acteur, stand-up comedian en producent van natuurlijke sportdrankjes, is de Amerikaanse Aaron Foster al ruim 13 jaar bezig met het maken van kunst uit oude nummerplaten. Op zijn website vind je de bijzondere resultaten. Wij vinden vooral de USA License Plate Maps goed gelukt, maar om zo’n kunstwerk te kopen moet je wel een flinke duit in het zakje doen: onderstaand exemplaar kost een slordige 3000 dollar.

Stainless License Plate Map of the USA Beeldrechten: Aaron Foster Designs

Mechanische lampen – Lampen gemaakt van mechanische onderdelen zijn hot! Neem een kijkje op Pinterest en verbaas je over de vele bijzondere creaties. Wil je zeker zijn van een goede keus? Kies dan voor een staand exemplaar die aansluit bij de laatste trends.

Gerecycleerde banden – Dat autobanden prima als meubelstuk kunnen functioneren, bewijst het Uruguayaanse kunstenaarscollectief Eccotrack. De groep gelooft dat recycling bijdraagt aan een betere wereld en gebruikt bij het transformeren van de banden enkel eco-vriendelijke materialen. Onder andere koffietafels, barkrukken, stoelen en riemen behoren tot het uitgebreide assortiment.

De meubelstukken van Eccotrack
Beeldrechten: Green Diary

Tafels gemaakt van roestige barrels – De motorkap van een roestig, afgedankt voertuig kan prima hergebruikt worden als basis voor een mooie tafel, vinden de oprichters van The Weld House. En wij zijn het daar roerend mee eens! De tafels van The Weld House zien er mooi afgewerkt uit en krijgen door de roestvlekken een uniek effect.

Naast de genoemde meubels en woonaccessoires zijn er nog veel meer dingen die je met auto-onderdelen kunt maken. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Snuffel dan eens rond op deze Pinterest-pagina. Let op: dat werkt verslavend!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *