boomstamtafel

Trend: een grote houten tafel

Laatst bijgewerkt:

Natuurlijke materialen worden veel en graag gebruikt in het interieur.

En vooral hout is een eindeloze bron van inspiratie voor vloeren, meubelen en andere decoraties in huis. Het is mooi om te zien, duurzaam en je kan het op allerlei manieren verwerken. Een grote, houten tafel waar je met zijn allen aan kan zitten en eten, vormt vaak het gezellige middelpunt van een woonruimte.

Hout in verschillende stijlen

Hout past eigenlijk in elke stijl interieur. Zo kan het prima in een klassiek interieur. Er worden daarvoor vaak houtsoorten gekozen als mahonie-, kersen- of notenhout. Het hout wordt vaak fijn bewerkt en glanzend gelakt. In een modern interieur wordt het hout minder bewerkt en worden dikkere stukken hout gebruikt, soms hele stukken boomstam. Er wordt dan vaak gekozen voor houtsoorten als eiken, oud eiken, beuken- of teakhout. Hout past ook heel goed in een industriële interieur dat tegenwoordig zo populair is. Het hout dat gebruikt wordt is dan vaker nog wat robuuster en grover afgewerkt.

Boomstamtafels

Een trend van nu zijn ook de boomstamtafels. Hierbij kies je een blad in een vorm en dikte naar keuze. Ovaal, rond of langwerpig. Het blad wordt gemaakt van een echte boomstam. Ieder blad is daardoor natuurlijk en uniek. Het kan afgewerkt worden in een kleur lak of olie van je keuze. De knoesten, ringen en soms scheuren die van nature in het hout voorkomen, blijf je dan duidelijk zien. Onder het houten blad kies je poten of een onderstel. Dat kan van hout zijn, maar ook van RVS of metaal. Dat laatste past natuurlijk weer goed bij de industriële stijl.

De tafels op de foto’s zijn afkomstig van Tabledusud.nl

Ook voor andere tafels

Behalve voor eettafels, zijn deze boomstamtafels ook verkrijgbaar als salontafels, bijzettafels en nachtkastjes.

Afwerking voor intensief gebruik

Hout is zeer duurzaam, maar het moet wel beschermd worden tegen vocht- en vetvlekken. Bij onbewerkt hout geven vocht en vet vlekken in het hout, die er moeilijk uitgaan. Om het hout te beschermen kan je het behandelen met olie, was of lak. Je hebt tegenwoordig een ruim assortiment producten voor het onderhoud en de verzorging van houten tafels. Je kan voor een zo onzichtbaar mogelijke bescherming kiezen of juist voor olie of was met een kleuraccent zodat de kleur van het hout donkerder, lichter of een andere kleur krijgt.

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *