duurzame slaapkamer

Tips voor een duurzame slaapkamer

Wil je de slaapkamer verduurzamen, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Dan komen de tips uit dit artikel zeker goed van pas. Je leest onder andere welk beddengoed een duurzame keuze is, hoe je de muren op een ecologisch verantwoorde manier een kleurtje kunt geven en waar je op moet letten bij het aanschaffen van houten meubels. Alvast veel succes en plezier met het inrichten van jouw duurzame slaapkamer!

Tip 1. Slaap op een eco matras

Het bed is het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer. Veel mensen zijn nog niet op de hoogte van alle duurzame mogelijkheden. Zo kun je een standaard matras bijvoorbeeld verwisselen voor een eco variant. Een eco matras bestaat vaak uit natuurlatex. Dit kan worden gecombineerd met een laag biologische wol of paardenhaar. Naast het gebruik van natuurlijke materialen, hebben eco matrassen een lange levensduur voor het optimale duurzame effect.

Tip 2. Schaf duurzaam bedlinnen aan

Ook op het gebied van bedlinnen zijn er genoeg duurzame opties. Kijk maar eens naar het ecologische bedlinnen van Yumeko. Op deze webshop vind je onder andere lakens, hoeslakens, moltons, kussensslopen en dekbedovertrekken van biologisch katoen. Het leuke is dat er ook allerlei toffe kleuren en prints verkrijgbaar zijn. Duurzaam beddengoed is dus zeker niet saai! De overtreksets zijn juist een perfecte aanwinst voor een stijlvolle en trendy slaapkamer.

Tip 3. Kies voor houten meubels met FSC-keurmerk

Hout is een prachtig materiaal voor in de slaapkamer. Het is stevig, heeft een lange levensduur en van nature een hele sfeervolle uitstraling. Bij het aanschaffen van een houten bed, kast of andere meubels is het belangrijk om te letten op het FSC (Forest Stewardschip Council) keurmerk. FSC-gecertificeerd hout is afkomstig van bossen die op een verantwoorde manier beheerd worden.

Tip 4. Verf de muren met ecologische verf

Wist je dat er ecologische verf verkrijgbaar is? Deze muurverf bevat enkel natuurlijke pigmenten en geen schadelijke stoffen. Dit is beter voor de planeet en voor jouw gezondheid. Als je de muren in de slaapkamer graag een ander kleurtje wil geven, raden we dus aan om hier eco verf voor te gebruiken.

Tip 5. Gebruik planten als decoratie

Er zijn allerlei manieren om de slaapkamer op een duurzame manier te decoreren. Bijvoorbeeld door woonaccessoires zelf te maken of door tweedehands decoratie te shoppen. Maar je kunt het interieur ook eenvoudig aankleden met een paar planten. Met de juiste verzorging kun je er jaren plezier van hebben! Daarnaast zijn veel planten luchtzuiverend en dragen ze hierdoor bij aan een gezonder binnenklimaat.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *