Tips om schade aan je mobiele telefoon te voorkomen

Een mobiele telefoon is voor velen een kostbaar en dierbaar bezit. De meeste mensen schaffen iedere twee jaar een nieuwe mobiel aan. Vaak betaal je je mobiel niet helemaal ineens, maar betaal je iedere maand een bedrag, naast je abonnement.

Maar hoe vaak komt het niet voor dat je je mobiel al voor die tijd hebt laten vallen? Dat hij al beschadigd of kapot is voor hij is afbetaald? Zonde toch. Je kan een scherm laten vervangen maar ook vrij prijzig. En dat terwijl je veel kan doen om je mobiel te beschermen tegen en schade te voorkomen.

1. Gebruik een beschermende folie

Je scherm is het meest kwetsbare deel van je mobiele telefoon. Barsten, sterren en krassen zitten er snel in als je hem een keer laat vallen. En dat terwijl een screen protector zo makkelijk en goedkoop is.

Een screen protector is een beschermende folie, een doorzichtig plastic plaatje dat je op je scherm plakt. Het is vrijwel onzichtbaar. De touch screen blijft gewoon werken. Je scherm is zo beschermd tegen krassen van bijvoorbeeld sleutels of andere spullen in je tas of zak. Het geeft je scherm ook wat extra bescherming als hij valt, zeker in combinatie met een hoesje, zie hieronder.

Het blijft lange tijd goed zitten. Alleen als je de telefoon vaak in en uit je zak haalt, gaan de randen eerder los en zal je hem vaker moeten vervangen.

2. Kies een stevig hoesje

Een hoesje dat speciaal is ontworpen voor jouw merk en type mobiel, heeft de juiste maat en uitsparingen voor je knoppen en camera’s. Wil je bijvoorbeeld een iphone xi hoesje kopen, dan zijn er allerlei leuke hoesjes te krijgen en modellen te krijgen:

  • book case – deze hoesjes beschermen zowel de voorkant als de achterkant en klappen dicht als een boek
  • flip case – de flip case is vergelijkbaar met de book case, ze klappen allen in de lengte dicht
  • back cover – een back cover is een stevig hoesje dat de achterkant en zijkanten van je telefoon bedekt. Ze zijn er van stevig rubber, in kleur of transparant zodat je mobiel ook beschermd is als je hem op zijn kant laat vallen. Combineer de back cover evt. met een screen protector.
  • bumper – een bumper is een rand die je om je mobiel doet zodat de zijkanten beschermd zijn.

Kies er één die bij je stijl en gebruik past.

3. Let op waar je hem neerlegt

Vaak leg je je mobiel gedachteloos ergens neer. Op de rand van de tafel, op de wastafel of op het aanrecht bijvoorbeeld. Kwetsbare plekken waar je ze, zeker als je gehaast bent, makkelijk van af stoot. Als je mobiel bovendien op trillen staat, kan je mobiel zichzelf van te tafel trillen.

Doe je je mobiele telefoon in je zak, pas dan op als je bukt, vooral in de buurt van water. Water is ook iets waar de meeste mobiele telefoons slecht tegen kunnen.

Overweeg een verzekering

Weet je van jezelf dat je moeite hebt om je mobiel heel te houden? Neem dan het zekere voor het onzekere en neem een verzekering of zorg dat je mobiele telefoon is meeverzekerd bij je inboedelverzekering. Er is meestal wel sprake van een eigen risico bij schade. Hoeveel dat is lees je in de voorwaarden. Het scheelt in ieder geval wel als je je scherm weer moet laten repareren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *