luxe badkamer

Tips om je badkamer een luxe uitstraling te geven

Een badkamer is een plek waar je kan ontspannen en genieten. Maar dan wil je natuurlijk wel graat dat het een sfeervolle en fijne ruimte is. Er is echt geen hele verbouwing nodig om je badkamer een luxe uitstraling te geven. Volg de tips hieronder.

Vervang je douchegordijn

Een douchegordijn is weinig duurzaam en draagt ook niet bij aan een luxe uitstraling. Het kan makkelijk scheuren en is gevoelig voor schimmel. In plaats van je douchegordijn kan je eenvoudig een douchewand kopen en laten plaatsen. Je badkamer ziet er dan meteen heel anders uit. Een douchewand is bovendien veel makkelijker schoon te houden. Heb je wat meer geld te besteden dan kan je van je douche met douchebak een inloopdouche laten maken, maar dat is wel een iets grotere ingreep.

Sfeerverlichting

Een felle plafonnière als verlichting in de badkamer is misschien praktisch maar draagt niet echt bij aan de sfeer. Om het wat gezelliger te maken kan je overwegen om er wandlampen of schemerlampen bij te plaatsen. Vind je dat te ingrijpend dan kan je met kaarsen ook veel leuke dingen doen.

Sfeerverlichting in de badkamer

Planten

Planten zorgen voor sfeer, ook in de badkamer. Kies wel planten die het goed doen in een vochtige omgeving en, als je badkamer geen grote ramen heeft, weinig licht nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan een orchidee, varen of aloë vera plant.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Als je aan een sfeervolle badkamer denkt, denk je ook aan opgeruimde badkamer. Je kan een badkamer alleen netjes en opgeruimd houden als alles een vaste plaats heeft. Daarvoor heb je dus voldoende opbergruimte nodig. Je kan daar dan je verzorgingsproducten, (elektrische) tandenborstels, scheerspullen, vuile was enz. uit het zicht opbergen.

Zorg voor luxe accessoires

Kies accessoires met een luxe uitstraling zoals rekjes om je handdoeken op te hangen, zeeppompjes en afvalbakken. Maar ook aan accessoires die je leven aangenamer maken zoals een bad-tray of een regendouchekop.

luxe badkamer accessoires

Zet een stoel of kruk in je badkamer

Probeer van je badkamer een soort extra kamer te maken. Een stoel, kruk of bankje in je badkamer kan voor extra comfort zorgen. Je kan er zelf op zitten of gebruiken om kleding of andere spullen op te leggen. Kies wel een voor materiaal dat bestand is tegen vocht.

Vervang je badmat

Een badmat kan aangenaam zijn als je niet op een koude tegelvloer wilt staan. Maar een versleten badmat met vlekken is geen fijn gezicht. Vervang je badmat door een nieuwe. Er zijn tegenwoordig ook badmatten van andere materialen dan textiel, bijvoorbeeld van bamboe of hout die er heel mooi uitzien en niet gevoelig zijn voor vlekken of schimmel.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *