telefoonhoesje

Tips bij het kiezen van een nieuw telefoonhoesje 

Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone 11 hoesje, of een hoesje voor je Samsung Galaxy S21? Tegenwoordig heb je al snel keuze uit tientallen tot honderden verschillende modellen. Hoe vind je een hoesje dat goed aansluit op jouw wensen en smaak? In dit artikel zetten we verschillende aandachtspunten op een rijtje, die je mee kunt nemen bij het vergelijken van de verschillende soorten telefoonhoesjes. Bovenal is een telefoonhoesje in de huidige tijd onmisbaar. Een moderne smartphone kost al snel meer dan vijfhonderd euro. Je wilt voorkomen dat het toestel beschadigd raakt, doordat je geen hoesje gebruikt hebt! 

Tip: combineer een telefoonhoesje altijd met een screenprotector. Een screenprotector beschermt het scherm, ongeacht het model telefoonhoesje wat je kiest. Zelfs bij de meest bedekkende hoesjes loop je het risico op krassen in je scherm. Dit is het gevolg van kleine zanddeeltjes die tussen het scherm en je hoesje zitten. Deze zanddeeltjes zitten in je tas, liggen op tafel en blijven achter in je broekzak.

Verschillende soorten hoesjes voor je smartphone 

Populair is tegenwoordig de backcover. Dit model hoesje dekt, zoals de naam al verklapt, alleen de achterzijde en zijkanten van de smartphone af. Een cover wordt zowel aangeboden in een harde variant, als ook in een flexibel model. De harde covers worden gemaakt van een stevig kunststof, terwijl de flexibele modellen van siliconen zijn gemaakt. Zeker bij zo’n cover is het verstandig een screenprotector te gebruiken, om ook het scherm van je toestel enigszins te beschermen tegen schade. 

Naast de backcover kun je voor een bookcase kiezen. Een bookcase kun je zien als een kaft, die om je telefoon heen valt. Vaak heeft een bookcase aan de zijkant een kleine sluiting met magneet. Deze magneet valt op de magneet in de voorzijde van de bookcase, om te voorkomen dat het hoesje steeds uit zichzelf opent. Het nadeel van een bookcase is dat je het hoesje moet openen om te zien of er berichten binnen zijn gekomen. Andersom biedt een bookcase doorgaans een betere bescherming aan je telefoon dan een cover. 

Handige extraatjes als een koord en pashouder 

Kijk niet alleen naar het soort hoesje voor je smartphone. Soms worden de hoesjes gecombineerd met enkele extra’s. Denk bijvoorbeeld aan een koord, waarmee je de telefoon om je nek kunt hangen. Ook wordt een bookcase vaak voorzien van enkele pashouders. Handig, want zo hoef je geen losse portemonnee meer mee te nemen. Gebruik de vakjes voor je pinpas, een ov-kaart, enzovoorts. 

Tip: kijk of het hoesje gebruikt kan worden in combinatie met MagSafe. Het is een relatief nieuwe technologie van Apple, die de iPhone geschikt maakt voor onder meer draadloos opladen. Daarnaast kun je de telefoon combineren met een MagSafe Wallet. Dit is een compacte pashouder, die je op de achterzijde van je telefoon klikt middels een magnetische bevestiging. Niet ieder iPhone hoesje kan gebruikt worden in combinatie met deze technologie. Een punt om rekening mee te houden als je een nieuw telefoonhoesje koopt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *