nieuwe auto

Tijd voor een nieuwe auto?

Goed onderhoud scheelt veel in de kosten van een auto. Door bijvoorbeeld je auto winterklaar te maken voorkom je schade en problemen. Onderhoud en voorzorgsmaatregelen maken bovendien ook nog eens dat je veel veiliger de weg opgaat. Toch houden ook de mogelijkheden van onderhoud een keer op. Auto’s slijten ook en op een gegeven moment zijn de kosten om een auto rijdend te houden veel hoger dan de auto feitelijk waard is. Ook al omdat nieuwere auto’s meestal veel zuiniger zijn in hun brandstofverbruik. Op een gegeven moment wordt een keuze voor een nieuwe auto dan ook niet alleen een keuze voor iets nieuws, vooral ook een keuze voor je portemonnee.

Van een oud vrouwtje geweest

Traditioneel bestaan er veel clichés omtrent het kopen van een nieuwe (gezins)auto. Denk aan de vrouw die bij de dealer direct roept welke auto ze wil, terwijl de man zich juist op stevige onderhandelingen had voorbereid. Of bijvoorbeeld de gladde autoverkoper die een occasion verkoopt door te stellen dat deze van een oud vrouwtje geweest is. Hoewel sterk overdreven zit er in deze clichés natuurlijk wel een kern van waarheid. Een auto is een grote aankoop en dus ook een grote beslissing. Het kan geen kwaad om daar een nachtje over te slapen. Laat je dus niet van de wijs brengen door dealers en ga niet per se in op de eerste deal. Bovendien wil je natuurlijk eerst je oude auto verkopen.

Online verkopen

Zoals wel vaker bij een grote aan- of verkoop is het internet dé plek om te beginnen. Daar vind je natuurlijk alles dat met het kopen of verkopen van een auto te maken heeft. Je kunt er zelfs je auto laten taxeren, verkopen en een nieuwe auto kopen. Maar dan niet bij die ene autodealer waar je dan toevallig net heen gaat, maar bij honderden dealers. Meer keuze vergroot de kans op een betere deal. We zeggen niet dat je per se online zaken moet doen, maar het kan nooit kwaad en je hebt alle tijd om de informatie in je op te nemen. Wanneer je er toch voor kiest om online zaken te doen, dan zal het je geruststellen dat je niet de enige bent. Zelfs in de moeilijke jaren die de autobranche achter de rug heeft, kozen steeds meer mensen ervoor om online een auto te kopen of te verkopen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *