Test: Le Creuset Sauteuse Les Forgees Pro

Le Creuset is vooral bekend om haar gietijzeren pannen.

Maar het assortiment wordt telkens vernieuwd en uitgebreid. De gietijzeren pannen zijn inmiddels in alle kleuren van de regenboog te krijgen en er is ook weer een hele nieuwe serie uitgebracht: ‘Les Forgées’ wat letterlijk gesmeed betekent.

lec3

Gesmeed aluminium en RVS

De pannen in deze ‘Les Forgées’ serie zijn gemaakt van gesmeed aluminium en hebben een binnenkant van RVS. Door de combinatie van deze twee materialen (RVS en aluminium), warmt de pan snel op, maar koelt ook snel weer af. Dat betekent dat je gerecht niet zal nagaren en dat je dus precies de juiste garing kan bereiken.

De pannen zijn daardoor geschikt voor de meeste kooktechnieken: bakken, braden, sauteren, pocheren en sudderen bijvoorbeeld. En wat ook fijn is, ze mogen ook in de oven. De handvaten, die vastgeklonken zitten aan de pan, zijn van roestvrijstaal en dat maakt de pannen geschikt voor alle warmtebronnen. De pan mag in de afwasmachine en Le Creuset geeft er levenslang garantie op. Er zijn verschillende modellen en maten verkrijgbaar.

lec

Le Creuset Sauteuse Les Forgees Pro

De Sauteuse, Frans voor koekenpan of braadpan, die we mochten testen is een stevige grote pan van 28 cm met deksel. Van buiten zwart van binnen mooi glanzend RVS. Eenmaal op het vuur is de pan opvallend snel warm en door de supergladde bodem wordt alles snel en gelijkmatig bruin. Een hele fijne pan om mee te koken en die aanvoelt alsof hij tegen een stootje kan. Je mag in deze pannen voorzichtig met metalen keukengerei werken, maar aangeraden wordt toch om hout of siliconen gerei te gebruiken. panlec

Goedkoop vs duur

Aan pannen van goede kwaliteit hangt natuurlijk een prijskaartje. Lange tijd gaf ik de voorkeur aan vaker goedkope pannen kopen, dan minder vaak dure pannen. Daar ben ik inmiddels op teruggekomen. Goedkope pannen gaan wel heel snel achteruit. Een anti-aanbak koekenpan voor een tientje is leuk, maar verwacht niet dat je er lang mee doet, ook al ga je er nog zo voorzichtig mee om. Bovendien is de ergernis van het bakken met pannen met een beschadigde bodem waar alles aan blijft plakken ook niet bevorderlijk en ook nog eens ongezond.

Kijk voor meer informatie over de Les Forgées Pro serie op Lecreuset.nl

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *