Test Krups EA9000

Het nieuwe Krups koffiezetapparaat EA9000 heeft echt iets nieuws: een zelfreinigend melkstoompijpje.

Volautomatische koffieautomaten daar zijn er al veel van, alleen één met een zelfreinigend melkstoompijpje, dat is compleet nieuw. We mochten de Krups EA9000 testen.

 

Het apparaat

De Krups EA9000 is een mooi en strak apparaat om te zien. Alle noodzakelijke onderdelen zijn zoveel mogelijk weggewerkt achter klepjes en deurtjes. Bij het apparaat ontvang je ook een onderhoudspakket, en twee grote glazen bekers. Na op het aan-en-uit knopje gedrukt te hebben geeft het touchscreen opdracht tot een paar handelingen. Koffiebonen toevoegen en het apparaat is klaar om aan het werk te gaan.

 

Het touchscreen

Op het touchscreen kies je je favoriete koffie, word je op de hoogte gehouden wat het apparaat aan het doen is en krijg je opdrachten als je zelf iets moet doen. Een leuk extraatje is, dat je voor verschillende personen meerdere favoriete koffieinstellingen kunt opgeven. Niet alleen je favoriete koffiesoort (cappuchino, latte machiato, ristretto enz.) je kunt ook aangeven hoeveel melk, hoeveel koffie, hoe sterk de koffie moet zijn en hoe lang je de melk moet opschuimen.

 

Melkschuim

Gedoe met melkkannetjes, slangetjes en buisjes is met de Krups EA9000 verleden tijd. De melk giet je gewoon in je kop of beker. De bijgeleverde glazen bekers zijn hierbij heel handig omdat de hoeveelheid melk hierop staat aangegeven. Je zet de beker onder het apparaat en kiest je favoriete koffie. Het apparaat verwarmt even voor. Vervolgens zakt het melkpijpje in je kopje met melk die eerst verwarmd wordt en daarna opgeklopt. Nadat je melk bijna de helft in volume is toegenomen, verdwijnt het pijpje naar boven en wordt de koffie toegevoegd. Jij bent dan klaar om je koffie te drinken, compleet met dikke laag stevig melkschuim. Het apparaat doet de rest.

 

 

Hoe reinigt het stoompijpje zichzelf?

Het stoompijpje verplaatst zich naar een kolom die zich vult met water en wat reinigingsmiddel. Dat reinigingsmiddel krijg je erbij geleverd in een flesje dat je met de dop vastdraait in het deurtje. Wil je nog een cappuchino maken, dan wordt er alleen kort gespoeld, ben je klaar dan wordt er wat uitgebreider gereinigd. Maar eerlijk is eerlijk, je hoeft er zelf niks aan te doen en met ‘zelfreinigend stoompijpje’ is niks te veel gezegd.

 

Zijn er ook nadelen?

Nou, weinig. Behalve misschien dat je wel even bezig bent als je voor meerdere mensen een cappuchino of latte macchiato wilt maken. Maar aan de andere kant, dat heb je best over voor een perfect kopje koffie.

 

Meer zien? Bekijk het filmpje hieronder.

[bol_product_links block_id=”bol_54ecd93e46f7b_selected-products” products=”9200000008832032″ name=”kr” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *