Test koekenpan Vivo Villeroy & Boch

Goede pannen zijn belangrijk als je van koken houdt.

Op dit moment kan je bij AH sparen voor mooie pannen van Vivo Villeroy & Boch. Het gaat om een hele serie pannen waaronder kookpannen, een steelpan, een wok, een braadpan, een stoominzet en twee koekenpannen.

koekenp2Vivo Villeroy & Boch koekenpan

De pannen zijn geschikt voor iedere warmtebron. Dus voor gas, elektrisch, inductie, halogeen en keramisch koken. De kern is van aluminium. Dat versnelt en verbetert de hittegeleiding. De coating van de binnenkant van de koekenpannen is van teflon.

We hebben de koekenpan getest.

Test

koekenpDe pan ziet er mooi en stevig uit. Wat meteen opvalt is dat het handvat vrij kort is. Dat is handig bij het opruimen. Daarnaast is de buitenkant en het handvat van RVS is. Dat is handig omdat je daardoor de koekenpan ook in de oven kan zetten. Je kan ze gebruiken tot een temperatuur van 220 graden C. Een goede test voor een koekenpan is natuurlijk om er gewoon een ei of pannenkoek in te bakken.

Zoals je op de foto kan zien, glijdt het gebakken eitje zo uit de pan. Wat dat betreft is de pan dus geslaagd.

Sparen

Bij elke €10 aan boodschappen krijg je een zegel. Een kaart is vol als je 60 zegels gespaard hebt. Je kan dan een pan kiezen met bijbetaling. Als je voor een bepaalde pan aan het sparen bent, en je bent bang dat hij op zal zijn tegen de tijd dat jouw kaart vol is, dan kan je gebruik maken van de reserveerservice. Sparen kan nog tot 12 februari 2017.

 1. Is er niet bekend of het teflon wat is gebruikt vrij is van PFOA? Kan het nergens vinden, maar na 2015 is Teflon verboden. Ik zou graag een nieuwe wok hebben, maar de ouderwetse teflon liever niet. Ik ben bang dat ze de oude Teflon zo willen verkopen. Want anders stond er toch ergens PFOA vrij? En de nieuwe teflon kan zelfs tot 450 graden hebben. En heeft in elk geval dit PFOA niet.

 2. Vraag me dan af hoe je gezocht hebt?
  ff googlen, 2e hit:
  https://www.ah.nl/klantenservice/30239/Win—-Spaaracties/43264/Sparen-voor-pannen
  Quote:
  Sparen voor pannen: is de Teflon laag schadelijk?
  De Teflon laag in de VIVO-pannen is niet schadelijk en u kunt de pannen veilig gebruiken. De stof PFOA wordt namelijk niet gebruikt. Vroeger zorgde deze stof ervoor dat Teflon schadelijk was. Deze stof is niet gebruikt bij het maken van deze pannen.

 3. Zegeltjes gespaard voor een vivo koekenpan , maar na de berichten dat vogeltjes dood in hun kooi lagen na gebruik van die vivo pan durfde ik hem niet te gebruiken , toen dat werd goed gepraat door villeroy en bocht toch maar weer met de pan aan de slag !
  Gisteren na gebruik de pan afgewassen met een sopje en ontdekte toen dat de bodem vol met blaasjes en bobbeltjes zat en op een paar plekken zelfs kapot was !
  De keren dat ik de pan gebruikt heb altijd heel zorgvuldig ermee omgegaan , voldoende olie of boter in de pan , nooit droog op het gas !
  Andere pannen heb ik al vele jaren en dit heb ik nog niet eerder meegemaakt zelfs niet met heel goedkope pannen !

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *