stylen met plaid

Styling van je woonkamer met een plaid is heel veelzijdig

Meubels kopen voor je woonkamer is één ding, maar de finishing touch is minstens zo belangrijk bij de styling. Juist met details kun je je eigen stempel op de inrichting drukken. Dat doe je met mooie woonaccessoires waardoor je het gevoel krijgt thuis te zijn en niet op bezoek in een willekeurige woonkamer. Je kunt de styling van je meubels op verschillende manieren aanpakken. Met een plaid kun je je bank in een handomdraai een heel ander uiterlijk geven.

Een plaid is knus en gezellig

Wil je je bank extra gezellig en comfortabel maken dan is een plaid een prima keuze. Plaids worden meestal gemaakt van wol of katoen, waarbij je dan weer kunt kiezen uit verschillende materialen binnen die categorie. Een lamswollen plaid is heerlijk zacht. Een plaid van cashmere is luxe en geeft je interieur de uitstraling die je zoekt. Datzelfde geldt voor een plaid van brushed mohair of alpacawol. Als je een plaid op je bank legt dan maak je van je zitmeubel een plek om heerlijk te ontspannen. Kruip er lekker onder weg als je thuiskomt en het koud hebt. Geniet op de bank van een goed boek of je favoriete serie.

Okergele plaid

Plaids in tientallen kleuren en patronen

Een plaid past altijd bij je interieur want ze zijn te koop in tientallen kleuren. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende patronen. Er zijn plaids met en zonder kwastjes, net wat jij mooi vindt. Stem de kleur van je plaid af op de rest van het interieur of op het seizoen. Kies in de zomer voor licht en sprankelend en kies een plaid in de kleur lichtblauw, lichtroze of lichtgeel. Als de herfst invalt heb je misschien meer behoefte aan warmte en gezelligheid. Mooie kleuren zoals oudroze of een warme okergele plaid passen daar perfect bij. Stem de kleur ook altijd goed af op je interieur. Bij een lichte bank past een donkere plaid goed, net als andersom. Je maakt daarmee je bank een echte blikvanger.

Plaids in de slaapkamer

Niet alleen in de woonkamer maar ook in je slaapkamer voelt de plaid zich heel goed thuis. Je kunt hem gebruiken als sprei op je bed. Lekker knus en warm voor de koude wintermaanden.

Plaid in de slaapkamer

Hoe kun je je plaid op de bank gebruiken?

Een plaid kun je op verschillende manieren op je bank leggen. Je kunt de plaid alleen op het zitgedeelte leggen. Vouw de plaid zodanig op dat hij precies past. Je kunt de plaid ook oprollen zodat hij dienst kan doen als kussen in je rug of als neksteun. Wil je je plaid als decoratie gebruiken dan kun je hem ook opgevouwen over de armleuning van de bank leggen. Heb je er al eens aan gedacht om een ander item in je woonkamer met een plaid te bekleden? Een plaid in een grote rieten mand geeft een heel bijzonder effect.

Kun je geen afscheid nemen van je oude bank?

Heb jij zo’n heerlijke bank waar je in kunt wegkruipen maar begint hij er na vele jaren trouwe dienst wat smoezelig uit te zien? Geen probleem. Met een mooie royale plaid maak je je bank in een paar minuten weer als nieuw. Je drapeert de plaid over de bank en pakt hem als het ware in. Zo ziet je bank eruit alsof hij net uit de showroom komt. Je kunt zonder gêne bezoek ontvangen. Op deze manier kan je nog veel langer van je bank genieten. En een bijkomend voordeel is dat je je plaid gemakkelijk kunt wassen als dat nodig is. Lees wel altijd goed het wasvoorschrift, want sommige materialen vereisen een speciale behandeling om ze mooi te houden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *