Sri Lanka: Aziatische parel

Het prachtige eiland Sri Lanka is een groene parel in de Indische Oceaan. Op een steenworp afstand van India schijnt vrijwel altijd de zon. Neem hierbij het schitterende culturele aanbod en je hebt een schitterende vakantiebestemming voor de avontuurlijk ingestelde vakantieganger. Een reis naar Sri Lanka is een onvergetelijke ervaring!

Adembenemende natuur

De natuur op Sri Lanka is schitterend en divers. Uitgestrekte kustvlaktes, hoge bergen en imposante theevelden wisselen elkaar af. Het Yala Nationaal Park is één van de hoogtepunten van Sri Lanka. Het park is de habitat van meer dan 130 verschillende diersoorten. Tijdens een safari heb je kans om luipaarden, beren, krokodillen of buffels te spotten. Maar ook lopen er olifanten rond en in de bomen boven je hoofd slingeren apen van tak naar tak. In de ongerepte Sri Lankaanse natuur kom je ogen te kort. Met zijn 2524 meter hoogte is de Pidurutalagala de hoogte berg van het eiland. Ontspannen doe je op de schitterende stranden van Sri Lanka. De wuivende palmbomen en het gouden zand geven je een ultiem gevoel van gelukzaligheid. Een duiktocht of snorkeltocht zijn hier ook absolute aanraders.

Culturele hoogtepunten

Soms liggen natuur en cultuur dicht bij elkaar. Adam’s Peak of Sri Pada, is hiervan een mooi voorbeeld. Deze berg (2.243 meter) is namelijk een belangrijk pelgrimsoord, omdat er op de berg een voetafdruk van Boeddha zou liggen. Tussen de theeplantages baan je je een weg naar boven via de 5.500 treden die de berg rijk is. De tocht is voor iedereen de redelijk fit is prima te doen. Daarnaast kent Sri Lanka tal van prachtige tempels, die je ook absoluut moet bezoeken bij je rondreis door Sri Lanka. Daarnaast vind je op Sri Lanka diverse botanische tuinen, die een bezoekje meer dan waard zijn. De vele theevelden hebben ook hun invloed op culturele aspecten: thee speelt een belangrijke rol in dagelijks leven op het eiland. Bij sociale gelegenheden kun je simpelweg niet om het drinken van een kopje thee heen.

Sri Lankaanse bevolking

Niet zo lang geleden kwam Sri Lanka vooral in het nieuws door de bloedige conflicten tussen de regering en de Tamil Tijgers, maar sinds 2009 kent het land een relatief vreedzaam bestaan. Diverse bevolkingsgroepen leven naast elkaar, wat zorgt voor een verscheidenheid in de cultuur. Het boeddhisme is de belangrijkste religie van het land, maar ook het hindoeïsme, de islam en het christendom hebben aanhangers op Sri Lanka. De verschillende religieuze stromingen maken het land nog veelzijdiger, waardoor het land ideaal is voor een schitterende vakantie, voor zowel individuele reizen, familievakanties of groepsreizen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *