Scherm van je mobiel kapot, wat kan je doen?

Een mobiele telefoon sleep je overal met je mee. Je doet hem in je zak of je legt hem op de rand van de tafel. Een ongelukje is dan snel gebeurd. Hij floept uit je zak of hij trilt van de tafel of je blijft met het snoer van je oortjes er achter haken….

Voor je het weet heb je een flinke ster in je scherm….balen. Want één ding weet je zeker. Het gaat je geld en ergernis kosten.

iphone case
Mobiq iPhone Case

Voorkomen is altijd beter

Met een stevig hoesje en een een screen protector heb je echt veel meer kans dat je mobiel heel blijft bij een val. Kies een mooi hoesje of hard case voor je mobiel en het staat nog leuk ook. Zoals deze iPhone XR hoesjes van Mobiq.

Wat doe je als je scherm kapot is?

Als het even meezit, kan je je mobiel nog wel gebruiken. Maar zo’n spinnenweb op je scherm gaat snel vervelen. Een reparatie van een kapot scherm kost je, afhankelijk van het merk en type van je mobiel, al snel tussen de 50 en 300 euro.

Ben je verzekerd?

Als je een all-risk inboedelverzekering of een speciale smartphoneverzekering hebt, dan is de kans groot dat een kapot scherm vergoed wordt. Ook als het gebeurt terwijl je op reis bent, en je hebt een reisverzekering, dan kan je informeren of de reparatie van een scherm gedekt is.

De meeste verzekeringen hebben overigens wel een eigen risico voor dit soort ongelukjes. Dus lees altijd eerst goed de voorwaarden door.

Repareren of vervangen?

Misschien sta je voor de keuze: repareren of vervangen. Het hangt van de waarde van je mobiel af en hoe oud hij is of het de moeite waard is om hem nog te laten repareren. Als je een mobiel met nieuwwaarde van rond de 300 euro hebt en hij is al ouder dan een jaar, dan kan je je afvragen of vervangen voordelig is. Heb je een telefoon met een nieuwwaarde van rond de 1000 euro, dan is het natuurlijk een ander verhaal. Besluit je om je scherm te laten repareren, zoek dan een vertrouwd adres.

Zelf repareren

Ben je zelf handig en heb je het gereedschap in huis dan kan je overwegen om de reparatie zelf uit te voeren. Het internet is je beste vriend in dat geval. Er zijn genoeg filmpjes die je laten zien hoe dat moet en fora waar je vragen kan stellen. In dat geval bestel je een nieuw scherm voor jouw type telefoon. Er zijn ook shops waar je het scherm en alle benodigde spullen samen kan bestellen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *