Als vrouw kijk je waarschijnlijk anders naar een mobiele telefoon dan een man

Technische specificaties zeggen me niet zoveel, maar ik kan wel zeggen of een telefoon me bevalt of niet. Bij een mobiel kijk ik vooral naar het uiterlijk, de afmetingen, de helderheid van het scherm en de prijs. De batterij moet liefst ook een beetje lang meegaan en verder moet hij wel alles doen wat ik wil. Ik ben niet veeleisend ;-).

Om te beginnen klinkt het merk Alcatel Onetouch Idol 3 me niet bekend in de oren, maar bij het uitpakken kan ik niet anders zeggen dan dat me bevalt wat ik zie. Een lichte, dunne telefoon met een scherm van goede afmeting (4,7 inch). De lichte metalen rand rondom vind ik ook mooi.

In gebruik nemen

Altijd even zoeken waar het simkaartje in moet. De telefoon kan namelijk niet open, wat ik een voordeel vind, want dat kost je alleen maar je nagels. Aan de zijkant naast het aan en uit knopje zit een brede knop met gaatje. Waar is een paperclip als je hem nodig hebt? Gelukkig lukt het ook met een naald. Het simkaartje past er maar op één manier in en daarnaast is nog ruimte voor een geheugenkaartje.

alc2

Scherm en speakers

Het scherm is erg scherp en helder. De afmeting is wat mij betreft precies goed. Niet te groot om vast te houden en lekker licht. Heel handig is, dat het niet uitmaakt hoe je de telefoon uit je zak of tas haalt, het scherm draait altijd de goede kant op. Er is dus geen boven of onderkant, het scherm draait altijd met je mee. Zoon vertelt zegt me dat de speakers aan de bovenkant zitten en dat dat goed is, je hebt dan een beter geluid als je de telefoon neerlegt.

alc3

Gebruik

Even de meest gebruikte apps installeren, WiFi instellen gaat allemaal als vanzelf. Voor een gemiddelde gebruiker als ik, die af en toe belt, appt, wat surft, een spelletje speelt, misschien een stukje Netflix kijkt en een fotootje maakt voldoet de Onetouch Idol ruim aan alle eisen. Als je erg lang Candy Crush speelt wordt de telefoon wel wat warm, maar dan weet je ook gelijk dat het tijd is om weer eens te stoppen. Ook Netflix kijken gaat prima. Je krijgt een waarschuwing als je batterij minder dan 15% is en de mogelijkheid om accubesparende instellingen te gebruiken. Ook het bijwerken van de apps gaat heel eenvoudig.

Camera’s

De Onetouch Idol 3 heeft een dubbele camera. Altijd leuk om snel een foto te kunnen maken. De foto’s zijn wat mij betreft van goede kwaliteit.

alc

foto gemaakt met Alcatel Onetouch Idol 3, 4,7 inch

Onetouch Stream

Een extraatje is de Onetouch Stream een overzichtsscherm waar je in één oogopslag de temperatuur, luchtvochtigheid, windsnelheid en UV sterkte ziet. Ook datum en afspraken worden daar weergegeven. Verder een paar aanbevolen apps en het topnieuws van dat moment. Een leuke extra service.

stream

Batterij

De batterij gaat bij normaal gebruik best lang mee, langer dan een dag. Ga je intensief surfen en spelletjes doen, dan gaat het energieverbruik sneller achteruit en is hij na een paar uur al leeg.

De prijs

De prijs voor deze Alcatel Onetouch Idol 3 ligt rond 230 euro. Dat is een stuk minder dan vergelijkbare toestellen van duurdere merken. Waarom zou je meer betalen?

Conclusie

De Alcatel Onetouch Idol is een mobiele telefoon die voor een gemiddelde gebruiker aan alle eisen voldoet. Het toestel is prettig en handig in het gebruik. Pluspunten vind ik het lichte gewicht en het mooie heldere scherm en de prijs. Je krijgt waar voor je geld. De batterij gaat bij normaal gebruik lang genoeg mee, het opladen lijkt daarentegen wat traag te gaan.