Redenen om vandaag nog te kiezen voor EPDM dakbedekking

Wellicht heb je er over nagedacht om jouw dakbedekking te vernieuwen. Misschien is het verouderd, of misschien is het gewoon toe aan vervanging. Als je al een keer hebt gezocht, ben je vast de term ‘EPDM’ tegengekomen. Maar wat is dat precies, wat zijn de voor- en nadelen aan EPDM dakbedekking en waarom zou je daarvoor kiezen? Alles over EPDM lees je hier.

Wat is EPDM?

Om te beginnen is het goed om uit te leggen wat EPDM precies is. EPDM is een afkorting en staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Simpel gezegd is het een zeer sterke soort rubber. Bovendien is het waterdicht, waardoor het ideaal is als dakbedekking. Daarnaast is het duurzaam, onderhoudsvriendelijk en gebruiksgemakkelijk. Wel logisch dat veel mensen voor deze soort dakbedekking kiezen, dus.

De voordelen

Dakbedekking van EPDM heeft veel voordelen. Enkele van die voordelen zijn:

*Hoge elasticiteit

Door de hoge elasticiteit is het gemakkelijk om de dakbedekking aan te brengen. De randen en hoeken zijn mooi en precies af te werken. Erg prettig om mee te werken dus. Het is gemakkelijk zelf aan te brengen.

*Goed bestemd tegen invloeden van het weer

Het is belangrijk dat EPDM dakbedekking goed tegen invloeden als UV stralen en ozonstralen kan. Het materiaal is sterk en zal onder iedere weersomstandigheid goed blijven.

*Zeer lange levensduur

Eerst lijkt een dakbedekking met dit materiaal een flinke investering, maar met EPDM dakbedekking doe je met gemak al 50 jaar. Dat is erg lang, waardoor je er ook niet snel naar om zal hoeven kijken.

*Milieuvriendelijk

Het is duurzaam om je platte dak te bedekken met EPDM folie. Ten eerste is dit omdat het zo lang mee gaat, en je dus ook niet snel nieuwe dakbedekking aan hoeft te schaffen. Daarnaast is het materiaal, nadat het gebruikt is, helemaal te recyclen of te hergebruiken is. Met een dakbedekking van EPDM ben je ook nog eens goed voor het milieu bezig, dus.

*Makkelijk aan te brengen

Het materiaal wat eerder veel gebruikt werd, bitumen, werd op een andere manier aangebracht dan dakbedekking van EPDM. Bitumen werd namelijk gebrand met vuur. Met EPDM is dat hele proces een stuk makkelijker. Het hoeft namelijk alleen gelijmd en aangebracht te worden. Dit kun je dus ook gemakkelijk zelf doen.

  1. Een paar jaar geleden moest op onze vakantiebungalow het platte dak vernieuwd worden en wij hebben voor EPDM gekozen. We hebben het overigens wel laten doen. We zijn erg tevreden over het resultaat. Het is een extra meevaller dat we ook nog eens goed voor het milieu bezig zijn geweest.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *