Redenen om een privé detective in te huren

Het inhuren van een privé detective klinkt eerder als iets dat in een spannende film voorkomt.

Toch komt het in het echte leven vaker voor dan je denkt. Er zijn namelijk nogal wat omstandigheden waarbij het nodig of nuttig is om als particulier de hulp van een privé detective in te roepen. En helaas zijn dat vaak omstandigheden waarin er sprake is van oneerlijkheid, liegen en bedriegen. De detective heeft dan als taak om bewijs te verzamelen of om het tegendeel te bewijzen.

Dit zijn veel voorkomende redenen om een privé detective in te huren

1. Je verdenkt je partner van ontrouw

Wie zijn partner niet vertrouwt, kan wel eens in de verleiding komen om een privé detective in te huren. Werkt je partner echt zo vaak en zo laat nog over, of is er iets anders aan de hand? Huur iemand in en je komt erachter.

2. Achtergrondinformatie bij dating

Internet daten is hot en apps als Tinder maken het heel makkelijk om online mensen te ontmoeten. Dat is toch anders dan dat je iemand via vrienden ontmoet. Van iemand die je online ontmoet, weet je zo goed als niks. Je moet iemand kunnen vertrouwen. En wie zegt dat die persoon wel echt de persoon is voor wie hij of zij zich uitgeeft? In zo’n geval kan je iemand laten natrekken. Wat is iemands verleden, zijn er schulden, een strafblad of misschien wel een huwelijk?

3. Je zoekt iemand

Soms verdwijnen mensen zonder reden. Een detective kan dan uitzoeken wat er gebeurd is en iemand opsporen. Een andere keer verdwijnen mensen opzettelijk en met reden. Ze willen dan liever niet gevonden worden. Bijvoorbeeld als er sprake is van schulden die terug nog betaald moeten worden. Een privé detective kan in beide gevallen iemand voor je opsporen.

4. Hulp bij scheiding

Echtscheidingszaken zijn vaak aanleiding om een privé detective in te huren. Heeft iemand al een nieuwe relatie? Woont je ex al weer samen? Heeft iemand echt zoveel of zo weinig inkomsten als hij of zij zegt? Dat en andere zaken die invloed kunnen hebben op de hoogte van de alimentatie, zijn vaak reden om onderzoek naar iemand te laten doen.

5. Voogdij

In het verlengde van de scheidingszaken kunnen voogdijzaken ook een reden zijn om iemand tijdelijk in de gaten te laten houden. Wil je bewijzen dat iemand niet goed voor de kinderen kan zorgen? Een detective kan bewijs voor je verzamelen.

Niet iedereen mag zomaar onderzoek doen naar mensen of zaken. Een privé-detective moet daar een vergunning voor hebben. Natuurlijk is het werk van een detective niet gratis. Informeer altijd van te voren naar de kosten zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *