haard

Realistisch haardvuur zonder uitstoot? Koop een elektrische open haard

Een gezellige en duurzame woning, dat begint bij de juiste beslissingen op het vlak van inrichting en voorzieningen! Ook een goede verwarming is daarvoor belangrijk, en steeds meer mensen kiezen voor een elektrische open haard. Een dergelijke open haard biedt tal van voordelen op verschillende vlakken, en dat verdient dan ook wat extra informatie.

Wil je je woning inrichten met een mooie open haard, zonder alle problemen die bij een échte haard komen kijken? Dan is een elektrisch model iets voor jou. Hoe werkt zo’n elektrische open haard nu precies en wat zijn de voordelen ervan? In het onderstaande overzicht lees je meer!

Wat is een elektrische open haard?

Een elektrische open haard is een open haard die niet gestookt wordt met hout of pellets, maar op elektriciteit werkt. Dit brengt vanzelfsprekend heel wat voordelen met zich mee:

1. Een hoog rendement

Eerst en vooral kan je bij een elektrische open haard van goede kwaliteit altijd zeker zijn van een hoog rendement. Qua stroom vraagt een dergelijke haard niet zoveel, terwijl je je woning er toch goed mee kunt verwarmen. Als je het allerbeste rendement wilt hebben, dan is het de moeite waard om advies te vragen bij een speciaalzaak!

2. Een stijlvol design

Daarbij past een elektrische open haard ook perfect in zowat elke woonstijl. Er zijn immers verschillende mogelijkheden op het vlak van design: van strakke, moderne open haarden tot eerder landelijke modellen, alles kan. Het is zelfs mogelijk om je elektrische open haard te combineren met een heus TV meubel. Op die manier vind je voor jouw interieur ongetwijfeld de beste oplossing!

3. Geen rookoverlast

Een van de grootste nadelen van een gewone open haard is dat er tijdens het stoken nogal wat rook en stof in de woonkamer terecht kan komen. Bij een elektrisch model heb je daar echter geen last van! Er is zelfs geen sprake van as en rook, waardoor je interieur ook altijd netjes en aangenaam blijft. Om nog maar te zwijgen van al het extra schoonmaakwerk dat je niet meer hoeft te doen!

4. Geen extra werk of kosten

Nog een belangrijk voordeel van een elektrische open haard is dat er, in tegenstelling tot een model op gas, geen extra leidingen voor nodig zijn. Gewoon de open haard in het stopcontact steken en je kan genieten van een prachtig vuur en een gezellige warmte. Doordat er geen extra werk aan is, betaal je dus uiteindelijk ook een stuk minder voor je open haard!

5. Je interieur optimaal verwarmen

Dat brengt ons bij het laatste puntje, namelijk dat je je woning met een elektrische open haard toch goed kunt verwarmen. Zodra je de haard aanzet, wordt een prachtige vlam tevoorschijn getoverd die je interieur binnen de kortste keren gezellig maakt. En dat zorgt toch wel voor een stuk meer comfort, vooral tijdens koude winterdagen!

Kies voor een realistische, elektrische open haard van uitstekende kwaliteit

Een gezellig haardvuur met een prachtige vlam en een aangename warmte – meer heb je niet nodig om het je comfortabel te maken in huis. Natuurlijk wil je wel waarde voor je geld, en daarom is het belangrijk om je nieuwe open haard bij een erkend speciaalzaak aan te kopen.

Niet alleen kan je dan rekenen op duurzaamheid en kwaliteit, ook helpt een specialist je met gedegen advies. Welk model past het beste in jouw interieur, en hoe zit het precies met de kostprijs? Dergelijke vragen verdienen een duidelijk antwoord en een professional kan je dat dan ook geven.

Klaar om je interieur een extra dimensie te geven? Ga dan voor een elektrische open haard en til je wooncomfort meteen een stuk hoger!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *