kalender

Ontwerp ideeën voor een nieuwe kalender

Einde van het jaar is de tijd voor veel mensen om een nieuwe kalender of agenda aan te schaffen.

Tegenwoordig hebben de meesten ook een agenda of kalender op hun mobiel of laptop, maar die is vooral voor privé gebruik. Een kalender is iets waar meerdere mensen op kunnen kijken. Dus het is leuk als die kalender er een beetje aantrekkelijk uitziet.

Kalender voor het hele gezin

Een kalender die op een centraal punt staat, ligt of hangt waarop iedereen in het gezin iets kan noteren of nakijken is leuk en handig. Zo is iedereen op de hoogte van belangrijke data en afspraken die iedereen aangaan.

Kalender als persoonlijk cadeau

Een kalender is altijd een welkom, maar is zeker een ideaal cadeau voor iemand rond de jaarwisseling. Zowel zakelijk als privé. Helemaal als je er een persoonlijk tintje aan geeft, dan maak er echt iets bijzonders van. Iets waar de ontvanger een heel jaar plezier van heeft. Lees hieronder hoe je er zelf één ontwerpt.

Zelf een kalender ontwerpen

Iedereen kan met een beetje handigheid en een computer zelf een kalender ontwerpen. Kies je eigen lettertypes, foto’s of afbeeldingen erbij.

Laat hem drukken

Nog mooier wordt het als je de kalender professioneel laat afdrukken op stevig, glanzend papier. Bij Drukland.be bijvoorbeeld kan je kalenders in elk formaat, en op het papier en de afwerking van je keuze laten drukken.

Formaat

Bedenk welk formaat je wilt voor je kalender. Wil je een staande of een liggende bureaukalender of een kalender die hangt en vooral hoeveel maanden/weken of dagen wil dat er op één pagina komen te staan. Je kan ook kiezen voor één grote poster waar alle maanden op staan.

Kies een thema

Kies een thema voor de kalender en zoek daar foto’s en afbeeldingen bij. Je mag voor eigen gebruik alle foto’s van het internet gebruiken. Als je ze op grotere schaal gaat verspreiden, let dan op het copyright.

Een paar voorbeelden:

Mooie spreuken

Foto’s van:

Kunst
Mode
Sterrenbeelden
Natuur
Bloemen
Grafische patronen
Dieren
Cartoons
Kindertekeningen
Muziekinstrumenten
Beroemdheden
Filmposters

of

Vakantiefoto’s
Babyfoto’s/familiefoto’s
Vintage foto’s

Design

Verzamel de foto’s een afbeeldingen die je nodig hebt. Gebruik een geschikt programma. Het kan in Word of als je hebt Photoshop of een soortgelijk programma. Kies een leuk lettertype en maak je kalender op naar je eigen smaak.

bron foto’s: Etsy.com

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *