winterlandschap

Onmisbare websites voor de winter

De winter begint op 21 december, dus je voorbereiding daarvoor kan niet snel genoeg beginnen.

Want als je de boel niet uitkijkt, dan zit je binnenkort zo vast als een eskimo in een ondergesneeuwde iglo. Met onze website-tips helpen we je de winter door.

Bekijk de weersvooruitzichten

De belangrijkste tip is toch wel om te weten welk weer ons te wachten staat. Het is fijn om niet verrast te worden door windkracht 10, een sneeuwstorm of een ijslaag van vijf centimeter op de snelweg. Eén van de meest geraadpleegde bronnen op meteorologisch gebied is en blijft BuienRadar.

Veilig de weg op

autoDurf je ondanks de kou en het altijd loerende gevaar van ijzel, toch de weg op te gaan? Dan raden we een app aan, waarmee je in één oogopslag weet wat er gaande is op de A1 tot en met de A783. Bijvoorbeeld via File Flits, al is de laatste tijd de app Flitsmeister sterk in opkomst. Zoals die naam aangeeft, vertelt die app je ook waar mobiele flitsers (snelheidscontroles) staan opgesteld. Het kan sowieso geen kwaad om het gaspedaal niet te diep in te drukken, en zeker als je daarmee boetes en brokken voorkomt.

Blijf lekker binnen

Besluit je de druilerige winterdagen grotendeels binnenshuis door te brengen, dan heb je entertainment nodig. Misschien zelfs ook een beetje spanning en sensatie. Dat is in overvloed te vinden bij online casino’s, zoals Betway.be, waar je een potje kan pokeren, met de dobbelstenen kan gooien of de hendel overhaalt van de fruitmachine.

vogeltKijk door je raam en niet naar je scherm

Kijk je liever niet naar een scherm maar door het raam heen naar je eigen tuin, probeer dan meer vogels daarheen te lokken met het juiste eten en drinken. Vetbollen en pinda’s zijn reuze in trek bij de gevederde beestjes, die in de koude maanden gewicht verliezen en aan moeten sterken. Wel is het zo dat er op één vetbol in regel maar één vogeltje tegelijk kan zitten eten. Dan gaat het recht van de sterkste gelden. Een wat meer democratische manier van vogels voederen, is strooigoed onder de struiken kwakken.

skiOf…ga op wintersport

Na een tijdje in huis kan het toch gaan kriebelen. Je wil er op uit, avonturen beleven in de natuur. Kortom, het is tijd voor wintersport! Check eerst even via een webcam of er op de plek van je keuze wel sneeuw present is. Via dit overzicht kan je gluren of er al wat skiënde toeristen omlaag komen roetsjen vanaf de Oostenrijkse, Franse, Duitse en Zwitserse bergen.

Een ervaren skiër zal zeggen dat het niet zo’n gevaarlijke sport is, als je maar je mogelijkheden en beperkingen kent. Op zich geldt dat ook voor autorijden. Maar de regels veranderen als het glad is. Dan kan ook de beste bestuurder plots wegglippen. Volg dus de regels van de ANWB op over het winterklaar maken van je auto en het op de juiste manier ontdooien van vastgevroren portieren en handremmen. Dit soort tips en trucs zijn er ook voor rollators, scootmobielen en rolstoelen. Want we gunnen iedereen een vrolijke en veilige winter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *