Naar alle verwachting zal Samsung zijn nieuwste vlaggenschip, de Samsung Galaxy S8, eind maart uitbrengen. Als we de geruchten mogen geloven belooft het een hele verbetering te worden ten opzichte van zijn voorganger. Het nieuwe toestel krijgt veel verschillende innovatieve upgrades. In dit artikel laten we zien welke en wat de verschillen zijn tussen de Samsung Galaxy S7 en zijn opvolger.

Samsung houdt tot aan de lancering veel geheim. Dit artikel is daarom gebaseerd op geruchten.

Schermgrootte

Het nieuwe toestel krijgt een 5,8 inch beeldscherm in plaats van een 5,1 inch beeldscherm. Dit is fors groter dan de Samsung Galaxy S7. Ook de grotere broer van de opvolger, de S8+, is groter met 6,2 inch versus 5,5 inch. Naar verluidt bedekt het beeldscherm van de nieuwste Galaxy de gehele voorzijde van de telefoon. De zwarte randjes zijn dus verleden tijd. Ook verdwijnen de rechte hoeken. Bij de S8 zie je uitsluitend ronde ‘edge’ randen.

Homebutton

De vertrouwde homebutton van de Samsung S7 gaat verdwijnen. Het design zal hierdoor nog strakker zijn dan van zijn jongere broertjes uit de S-serie. Maar wat moeten we zonder een homebutton? De geruchten gaan dat de Samsung button in het display wordt verwerkt in de vorm van een optische vingerafdrukscan.

Verbeterde frontcamera

Samsung had al een van de beste smartphonecamera’s van 2016. Een supersnelle autofocus, helder beeld en de scherpste foto’s, zelfs bij te weinig licht. Maar de Samsung Galaxy S8 gaat dat zeker overtreffen! Naar verwachting krijgt de nieuwe Samsung Galaxy een nog hogere resolutie en de frontcamera krijgt een behoorlijke update. De frontcamera krijgt namelijk een 8 megapixel in plaats van een 5 megapixel bij de S7. Ook kunnen we rekenen op een autofocusfunctie in de frontcamera. Daarmee maak je nog scherpere selfies doordat de camera automatisch scherpstelt.

Opslagcapaciteit

Met de nieuwste Galaxy heb je geen gebrek meer aan opslagruimte. Geen gedoe meer met het verwijderen van app’s als je een nieuwe wilt downloaden. De Samsung Galaxy S8 heeft een standaard opslagruimte van 64 GB. Daarnaast breid je gemakkelijk uit met een microSD tot 256 GB. In vergelijking met de S7 is dit een grote upgrade. De Samsung Galaxy S7 bestaat namelijk uit 32 GB en is uit te breiden met maximaal 200 GB.

Haarscherp beeld

Als wij de geruchten mogen geloven heeft Samsung een enorme slag gemaakt op de scherpte van het beeld. Met een verwachte resolutie van 3840 x 2160 pixels versus 1140 x 2560 pixels overtreft de S8 de S7 ruimschoots! Samsung heeft natuurlijk niet voor niets voor zo’n scherp beeld gekozen. Er bestaat een grote kans dat Samsung over een niet al te lange tijd een nieuwe vr-headset introduceert. En zo dicht op het scherm is een hoge resolutie natuurlijk belangrijk.

Snellere processor

De nieuwste Samsung krijgt een supersnelle Exynos 8895 chipset. Hierdoor zal de telefoon mega snel worden. Volgens Galaxyclub wordt het toestel gelanceerd met Android 7.1.1. Nougat en de allernieuwste versie van Samsung’s eigen interface: Samsung Experience. We verwachten de introductie van veel vernieuwingen en veel fijne features. Denk aan een Always On Display, een Veilige Map en de veelbesproken digitale assistent.

Geen koptelefoonaansluiting

Net als bij Apple heeft Samsung er ook voor gekozen om de koptelefoonpoort weg te laten. De reden is dat er op deze manier meer ruimte overblijft voor een grotere accu. Het is misschien even wennen, maar je kunt wel langer doen met je telefoon!

Het is nog even wachten op de lancering. Naar alle waarschijnlijkheid zal Samsung eind maart het nieuwe vlaggenschip op de markt brengen. Tot die tijd lees je alle nieuwtjes omtrent de lancering bij KPN.