Nieuwste lampen trends 2016

Vorig jaar waren het de koperkleurige lampen die opvielen. Wat is het dit jaar?

Een lamp uitzoeken is niet altijd een simpel klusje. Je moet een lamp vinden die er mooi uitziet, die mooi licht geeft en die past bij je interieur. Gelukkig is het aanbod groot. En net als bij de mode is men in de woonwereld ook altijd op zoek naar nieuwe materialen en vormen. Om het zoeken makkelijker te maken, zetten we de laatste trends in lampen voor je op een rijtje.

Kleur

Wat betreft kleur zijn er twee grote trends te ontdekken: metaalkleuren en pastelkleuren. Vooral de kleur lichtblauw, één van de kleuren van het jaar, is niet te missen. Koper is nog steeds hip, maar die trend heeft zich uitgebreid uit naar andere metaalkleuren. Warme metaalkleuren zoals rose goud en brons, maar ook zilver of staalkleuren zijn ook veel te zien. Je kunt wat kleur betreft eigenlijk alle kanten uit.

kleuren lampen 2016

Vorm en stijl

Geometrische vormen

Geometrische vormen van draad, touw hout of andere materialen. De draadlampen zijn hier een goed voorbeeld van. Je ziet ze in allerlei vormen en kleuren. Metaalkleuren zoals brons, koper of zilver, maar ook gewoon van zwart, wit of een ander kleurtje.

draadstaallampen

 

Industrieel

Deze industriële lampen hebben een stoere uitstraling. Een stijl waarbij snoeren, schroeven, haken en andere onderdelen niet worden weggewerkt, maar juist zichtbaar zijn.

industriële lampen

Vintage industrieel

Een variatie op de industriële lampen zijn de vintage lampen. De lamp links heeft veel weg van een oude koplamp en de lamp in het midden heeft de vorm van een oude scheepslamp. Toch kan je deze lampen zowel in een modern als een wat meer landelijke inrichting gebruiken.

vintage

 

Natuurlijke materialen

Natuurlijke of nieuwe materialen zijn er ook ieder seizoen weer te ontdekken. Hout, kurk, bamboe worden veel gebruikt. En zoals je hieronder kan zien van links naar rechts: touw, karton pulp en een draadstaal lamp maar dan van hout. De houten lamp is wat vorm betreft eigenlijk een variatie op de draadstaal lamp.
lampnat

Natuurlijke materialen gecombineerd

Metaal wordt gecombineerd met hout of andere natuurlijke materialen. Het maakt de lampen wat minder stoer. Bij de lampen links en in het midden is staal gecombineerd met hout. Bij de lamp rechts is wit staaldraad gecombineerd met berkenhout.

combi

De voorbeelden van lampen zijn afkomstig van directlampen.nl