Net uit: de iPhone 14

Wie aan een nieuwe iPhone toe is, heeft geluk: De nieuwe iPhone 14 is net uit. Hieronder lees je welke uitvoeringen en kleuren er zijn, welke specificaties de toestellen hebben en wat de prijs is.

De nieuwe iPhone 14 is vanaf 16 september 2022 leverbaar. Maar voor die tijd kan je al een pre-order doen of alvast een iPhone 14 Pro Max zakelijk abonnement nemen. Een zakelijk abonnement is een betere keuze voor ondernemers en zzp’ers om dat je allerlei extra’s en service krijgt.

Uitvoeringen

De iPhone 14 heeft vier uitvoeringen. Twee standaard versies, de iPhone 14 en de iPhone 14 Plus, die behalve de afmeting van het scherm dezelfde specificaties hebben. De één heeft een scherm van 6,1 inch en de andere een scherm van 6,7 inch.

De twee top modellen van deze serie zijn de iPhone 14 Pro met een scherm van 6,1 inch en de iPhone 14 Pro Max met een scherm van 6,7 inch.

Kleuren

De standaard versie van de iPhone 14 is verkrijgbaar in vijf modieuze kleuren: middernacht, paars, sterrenlicht, productrood en blauw.

Kleuren standaard modellen iPhone 14

De Pro en Pro Max modellen zijn er in vier kleuren: spacezwart, zilver, goud en dieppaars. De kleuren passen prima bij de modekleuren van dit najaar.

Kleuren Pro en Pro Max

Net als de iPhone 12 en 13 is de voorkant van alle modellen voorzien van een ceramic shield wat het scherm sterker en harder maakt waardoor het beter bestand is tegen krassen en minder snel zal breken. De achterkant is van matglas en het frame is bij de standaardmodellen gemaakt van aluminium wat ze minder zwaar maakt. Het frame van de Pro en Pro Max is van staal. Ze kunnen tegen een stootje dus.

Redenen op te upgraden naar de iPhone 14

Wat zijn de belangrijkste specificaties en bijzonderheden waarvoor je iPhone graag wil upgraden naar een iPhone 14?

*Chip

De standaard versies de iPhone 14 en 14 plus, zijn voorzien van dezelfde snelle chip of processor als de iPhone 13, nl. de A15 Bionic Chip. De Pro en ProMax zijn voorzien van een nog iets snellere A16 Bionic Chip.

*Camera

De standaarde versies hebben een verbeterde 12-MP (megapixel) geavanceerde dual camera waarmee je met de hoofdcamera tot 2,5 keer betere foto’s kan maken bij weinig licht. Met de ultragroothoekcamera kan je tot 2 keer betere foto’s maken met weinig licht.

De Pro en Pro Max hebben een 48-MP hoofdcamera, een 12-MP ultragroothoek en een 12 MP telelens. Hiermee zie je meer details en minder ruis.

*Scherm

Alle modellen van de iPhone 14 zijn voorzien van een OLED scherm die zorgen voor goed contrast en natuurlijke kleurweergave. De schermen van de standaard modellen hebben een verversingssnelheid van 60hz. De Pro en Pro Max hebben een verversingssnelheid van 120hz. Een 60hz scherm ververst het beeld 60 keer per seconde en 120hz schermen 120 keer per seconde. Hiermee worden video’s en films nog vloeiender vertoond.

*Opslag

Bij alle uitvoeringen kan je kiezen voor een opslag van 128, 256 of 512 GB. Alleen voor de Pro en Pro Max kan je ook voor 1 TB (=1000 GB) kiezen.

*Batterij
De batterij is voor alle uitvoeringen weer iets verbeterd. Met de standaard modellen kan je zonder laden tot 20 uur video’s kijken, met de Pro tot 23 uur en met de Pro Max maar liefst tot 29 uur.

Prijzen

iPhones staan niet bepaald bekend als de goedkoopste mobiele telefoons die je kan kopen. Aan de andere kant gaan ze gemiddeld wel langer mee dan Android toestellen. Bij normaal gebruik en als het je lukt om je scherm heel te houden gaat een iPhone minstens drie jaar mee en vaak nog wel langer. Bovendien kan je je oude iPhone en Apple producten ook nog vaak inruilen of verkopen.

De adviesprijzen voor de verschillende iPhone 14 uitvoeringen bedragen:

  • iPhone 14, 6,1 inch: vanaf 1019 euro
  • iPhone 14 Plus, 6,7 inch: vanaf 1169 euro
  • iPhone 14 Pro, 6,1 inch, 120hz : vanaf 1329 euro
  • iPhone 14 Pro Max, 6,7 inch, 120hz: vanaf 1479 euro

De prijzen voor de iPhone 14 modellen liggen ongeveer 200 euro hoger dan voor de tegenhangers van de iPhone 13 modellen. Wat opvalt is het grote verschil in prijs tussen de iPhone 14 en de iPhone Pro Max. Maar daarvoor krijg je ook wel veel extra’s.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *