Met een VPN zorg je voor meer online veiligheid

Een VPN (Virtual Private Network) is aan te raden voor iedereen die meer online veiligheid en privacy wil. Je bent niet meer te achterhalen via je IP-adres, hierdoor kun je je vrijer bewegen op het wereldwijde web. Ook kan een VPN ervoor zorgen dat je meer online vrijheid hebt. Je kunt dan ineens gebruik maken van streamingsdiensten die eerder niet tot je beschikking waren. Maar hoe werkt zo’n VPN nu?

Een VPN klinkt moeilijker dan het is

Je zou denken dat je allerlei moeilijke handelingen moet verrichten om anoniem, veilig en vrij op het internet te kunnen gaan bewegen. Maar niets is minder waar. Het is helemaal niet moeilijk om een VPN te installeren. Je moet alleen even weten a) wat het is en b) welke VPN provider je wilt.

Wat is een VPN precies?

Een VPN is een veilige verbinding tussen jouw computer en het internet. Deze verbinding komt tot stand via een VPN server. Deze server zorgt ervoor dat jouw identiteit (bijna) niet te achterhalen valt. Je IP-adres is niet zichtbaar, want door de verbinding met de server maak je gebruik van het IP-adres van die server.

Welke VPN provider wil je?

Voor een leek is het moeilijk te bepalen welke VPN provider het best bij je past. Je kunt dit gemakkelijk uitproberen, download dan eens gratis een VPN. Je merkt dan direct de voordelen en je kunt aan de hand daarvan gaan bepalen welke betaalde VPN het best bij je past. Zo’n (gratis) VPN heb je in een paar klikken geïnstalleerd. Gewoon door de aanwijzingen op de website te volgen.

Vergelijk verschillende VPN-aanbieders

Heb je interesse in het aangaan van een VPN verbinding, dan is het wel verstandig om je goed te oriënteren. Door de verschillende aanbieders te vergelijken, kom je al heel veel verder. Dit kun je gewoon online doen. Je kunt hier precies aangeven voor welk besturingssysteem je de VPN wilt gebruiken (Android, iOS, Linux, etc.) en welk bedrag je er per maand aan wilt spenderen (let op: dit gaat in dollars). Door dan aan te geven hoe je wilt betalen en voor hoeveel verbindingen je een VPN wilt, rollen de beste opties uit het systeem. Hieruit kun je dan zelf een keuze maken.

Waarom zou ik een VPN gaan gebruiken?

Je zou denken dat een VPN alleen is voor mensen die iets te verbergen hebben. Maar zo zit het niet helemaal. Met een VPN voorkom je ook veel spam en kun je series en films uit het buitenland kijken die anders niet bij jou terecht zouden komen. Ook is een VPN heel handig voor als je in een land bent waar de vrijheid op internet beperkt wordt.

Er zijn landen waar je (bijna) niet op social media kunt wanneer je vanuit dat land online gaat. Ben je in dat land en gebruik je een VPN in Nederland? Dan kun je gewoon online op je eigen social media.

Je kunt het ook omdraaien. Sommige films en series zijn in Nederland nog niet te zien. Wanneer je gebruik maakt van een, bijvoorbeeld, Amerikaanse VPN, kun je deze series en films wel bekijken.

Zie jij de mogelijkheden van VPN voor jezelf?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *