vpn verbinding

Méér keuze in chick flicks en series met een VPN

Ben je helemaal fan van Dumplin, A Cinderella Story of Monster-In-Law? En wil je die films ook gewoon op de bank in Nederland kunnen kijken? Dan loop je misschien tegen een probleem aan: niet alle films zijn in Nederland beschikbaar op Netflix, HBO Max en Peacock. Jammer, want een avondje kijken met de meiden wordt dan al ingewikkeld. Gelukkig is er een hele simpele manier om tóch toegang te krijgen: een VPN gebruiken.

Een VPN verandert je locatie

Tijdens het kijken controleert een streamingdienst je locatie. De dienst kijkt dus even vanaf waar je verbinding maakt. Zo stelt iedere aanbieder het aanbod samen voor ieder land. Netflix traceert jou bijvoorbeeld aan de hand van je IP-adres. Dat is een soort woonadres op het internet. Door het adres te controleren, wordt vrijgegeven vanuit welk land je verbinding maakt. Met een Nederlands IP-adres krijg je het Nederlandse aanbod voorgeschoteld, met een Amerikaans IP-adres het Amerikaanse aanbod.

Een VPN verandert tijdelijk je IP-adres. Je maakt namelijk verbinding via een server in het buitenland. Als je een VPN neemt met servers in bijvoorbeeld Amerika, kun je toegang krijgen tot bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix, HBO Max of Peacock. Je hoeft alleen de VPN te starten, de app van je streamingprovider starten en klaar is Kim!

Meer chick flicks en series

Streamingdiensten hebben in Amerika en andere landen een groter aanbod in chick flicks en toffe series dan in Nederland. In Nederland kunnen we wel aardig wat zien, maar het is zeker niet het volledige aanbod. Sommige films en series worden hier niet getoond, omdat bijvoorbeeld Netflix er eigenlijk niet de rechten voor heeft om het in Nederland aan te bieden.

Met een VPN krijg je toegang tot meer films en series. Kijk bijvoorbeeld naar To All The Boys I’ve Loved Before, New York Minute of Life As We Know It. Even het verschil in aanbod bekijken: in Amerika kun je bijna 6000 verschillende films en series kijken bij Netflix. In Nederland zijn dat er zo’n 4000. Dat zijn toch even bijna 2000 pareltjes die je in Nederland nog nooit hebt gezien. Jij bent straks die ene vriendin die alle ins en outs rondom films en series weet!

Hoe koop je een VPN?

Je kunt van een VPN gebruik maken door een online abonnement af te sluiten bij een streamingvriendelijke VPN-aanbieder. Je downloadt dan een app of een programma voor op je computer, tablet of Mac. Met dit programma kun je verbinding maken met een Amerikaanse server. Daardoor verandert je IP-adres tijdelijk.

Je kunt nu gewoon inloggen op Netflix met je eigen account. Doordat Netflix denkt dat je in Amerika zit, krijg je het Amerikaanse Netflix aanbod te zien.

Is een VPN legaal?

Het gebruiken van een VPN is in Nederland legaal. Je hoeft je nergens zorgen over te maken. Je doet niet iets wat niet mag. Het is dus ook gewoon toegestaan om Amerikaanse streamingdiensten in Nederland te kijken. Dat ze daar niet zo blij mee zijn, betekent niet dat het niet mag. Het is niet in de Nederlandse wet verboden, of iets dergelijks.

Houd er rekening mee dat als je op reis gaat, je misschien je VPN niet mag gebruiken. In sommige landen is een VPN verboden. Maar deze landen zijn zelden de typische vakantielanden. De kans dat je naar Noord-Korea op vakantie gaat is natuurlijk wel heel klein!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *