huis herfst

Maak je huis klaar voor de herfst

Nog even en het wordt weer kouder. Dan kunnen de winterjassen, truien en laarzen weer uit de kast gehaald worden. De herfst is ook de tijd dat we meer tijd in huis doorbrengen en daarom het thuis graag gezelliger willen maken.

Door wat aanpassingen in je interieur, andere kleuren, andere accessoires en decoraties kan je je huis heel gemakkelijk in herfstsfeer brengen. Je kan alles zelf bij elkaar zoeken, maar je kan ook eens rondkijken bij een winkel als de Decorette.nl. Hier vind je alles van verf en behang tot kleden en gordijnen, waarbij de kleuren mooi op elkaar afgestemd zijn.

Herfstkleuren

Denk bij herfstkleuren aan de bladeren van de bomen die verkleuren. Geel, groen, rood, oranje en roestbruin en alle tinten die daartussen liggen, zijn typische herfstkleuren. Schilder een muur in een herfstkleur of voeg wat kussen en andere accessoires toe in deze herfstkleuren.

herfstkleuren

Haal de natuur binnen

Bessen, gekleurde bladeren, mos, dennenappels, eikels, pompoenen en zaden zijn voorbeelden van natuurlijke decoraties. Zet wat takken met bessen in een vaas, of takken met herfstbladeren. Een dienblad met kleine pompoenen, gecombineerd met bijvoorbeeld kaarsen of pompoentjes in een houten kistje, zien er ook leuk uit.

Wie van kransen of nog beter, zelf kransen maken houdt kan zich helemaal uitleven. Maak de mooiste kransen om aan de deur te hangen van takken, kleine pompoenen en ander herfstspul

Herfstkrans

Meer stoffen en textiel

In de herfst zijn we op zoek naar warmte. Dat vraagt om meer textiel of stof in huis. Stoffen voelen warm aan en zorgen voor sfeer. Denk aan plaids of grand foulards voor over aan de bank, kussens op stoelen en banken en kleden op de vloer. Op dit moment zijn ook de grove, zelfgebreide plaids van hele grove wol. Een leuk en mooi snel-klaar project voor wie het zelf leuk vindt om te breien.

Gebreide plaid

Verlichting

Licht is belangrijk voor sfeer. Kaarsen met of zonder geur maken het al snel gezellig. Je kan kaarsen in een groepje van kleuren die bij elkaar passen bij elkaar neerzetten. Maar ook waxinelichtjes in een glas of blikje doen het heel goed. Kaarsen met geuren als kaneel en kardemom passen heel goed bij de herfst.

Kaars in herfst sfeer

Heel populair zijn ook de fairy lights of lichtsnoeren. Deze zijn makkelijk overal aan te brengen en zorgen voor een sprookjesachtige sfeer.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *