Maak je auto lenteklaar

Ook al ziet het er nog niet naar uit, de meteorologische lente is begonnen.

Het weer zal langzaamaan beter worden en het zonnetje zal weer vaker gaan schijnen. Bij uitstek het geschikte moment om je auto lenteklaar te maken: onderwerp je auto aan een grote voorjaarsschoonmaak en laat een aantal zaken nakijken door een professional. Wij hebben voor je op een rijtje gezet wat er zoal moet gebeuren. Een gedeelte kun je zelf doen en het andere gedeelte kun je het beste in een garage laten doen

Weg met zout en vuil

Zout en vuil hebben een funeste uitwerking op de lak van je auto, maar ook op de carrosserie. Bovendien zorgen vorst en sneeuw ervoor dat je auto nog verder aangetast wordt. Verwijder daarom voorzichtig de zoutresten en het vuil van de winter met een hogedrukreiniger. Let er ook op dat je de wielkasten schoonmaakt. Daar hoopt zich veel vuil op. Rijd daarna naar een wasstraat met een bodemwasser, zodat ook de bodemplaat ook van hardnekkig vuil kan worden ontdaan. Niet weergerelateerd, maar ook goed om in de lente te doen is het interieur van je auto eens goed uitmesten. Zo zit je straks weer in een frisse auto.

Ruitenwissers

Door vocht en vorst in de winter kan het zijn dat de rubbers van de ruitenwissers scheuren. Bovendien kan het nogal veel regen in de lente. Check daarom de ruitenwissers en vervang ze als ze niet meer geschikt zijn voor hun taak. Liggen er winterbanden onder je auto? Dan is het nu het moment om ze te vervangen door zomerbanden. Je kunt dit zelf doen, maar als je even bij een professional langsrijdt, is dit zo gebeurd. Laat dan ook even de remmen controleren. Door het strenge winterweer krijgen ze veel te verduren.

Uitlijnen

Door het slechte winterweer ontstaan er vaak gaten in de wegen. De kans is groot dat je door het slechte zicht in de winter een keer door zo’n gat gereden bent. Laat daarom eventueel de wielen uitlijnen. Je kunt zelf op een verlaten weg testen of dit noodzakelijk is. Als je rustig rijdt en je laat het stuur een paar seconden los, dan moet je auto rechtdoor blijven rijden. Trekt de auto iets naar een kant? Uitlijnen!

Toe aan een nieuwe auto?

Vind je het niet meer de moeite waard om alle deze zaken uit te voeren en ben je toe aan een nieuwe auto? Meteenautoverkopen helpt je om je auto zo snel mogelijk te verkopen. Wij raden nog steeds aan om je auto schoon te maken. Een schone auto verkoopt aanzienlijk beter en je zult het merken in de verkoopprijs. Dus: handen uit de mouwen!

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *