Leuke, nieuwe trends in vloerkleden

Veel mensen kiezen voor makkelijke vloeren zoals tegels, hout, laminaat, betonlook enz. Dit zijn vaak harde en gladde vloeren. Een ruimte kan daardoor wel eens wat koud en zakelijk overkomen. Een leuk, zacht, fleurig kleed doet het vaak goed op zo’n vloer.

Wat voor kleed past bij jou?

Er zijn allerlei soorten kleden van verschillende materialen. Heb je kinderen of huisdieren dan is het goed om bij je keuze rekening te houden met de praktische kant. Pluizige, langharige of effen kleden van een lichte kleur zijn in dat geval waarschijnlijk niet de meest handige keuze. Kies in dat geval voor een wat donkerder kleed of met wat meer kleur en motief, zodat een vlekje wat minder snel opvalt. Een andere tip is om een wat goedkoper kleed te nemen zodat je het wat vaker kunt vervangen. Leuke en goedkope vloerkleden vind je bijvoorbeeld hier .

Makkelijke make-over

Soms heb je zin in iets nieuws, maar wil je niet de hele kamer opnieuw inrichten. In dat geval zijn een nieuw kleed een paar nieuwe kussen en accessoires en eventueel een muur die je verft, voldoende om een kamer een nieuw uiterlijk te geven.

Wat zijn de laatste trends in vloerkleden

Net als in de mode, verandert er ieder jaar ook veel in op het gebied van wonen en inrichting. Er zijn altijd wel nieuwe kleuren, stijlen en materialen te ontdekken. En dat geldt ook voor de vloerkleden.

vintVintage

Vintage kleden zijn heel populair. Nieuwe kleden maar ze zien er uit alsof er al tientallen jaren over heen is gelopen. Ze hebben daardoor een versleten en verschoten look. Deze kleden kunnen echt een eyecatcher zijn in een strak en modern interieur. Deze vintage kleden zijn er met oosterse of traditionele motieven.

ptchPatchwork

Deze trend is al langer te zien. Een kleed met verschillende motieven alsof het losse vlakken zijn die met elkaar verbonden zijn. In sommige gevallen zijn de kleden echt samengesteld uit verschillende lossen stukken stof die later weer aan elkaar genaaid zijn. Deze trend zie je vaak gecombineerd met de vintage look waar we het hierboven over hebben.

 

roz

Pastelkleuren

Nu Pantone rozekwarts roze en lichtblauw als kleuren van het jaar gekozen heeft zullen er ook veel kleden in zachte pasteltinten te zien zijn. En het blijft niet alleen bij lichtblauw en roze alleen ook zachtgeel, lichtgroen en perzikkleuren komen in beeld. Deze kleuren kleden zijn ook heel geschikt voor de kinderkamer of slaapkamer.

hemNatuurlijk

Hou je niet van veel kleur en drukke patronen? Dan is deze natuurlijke trend misschien meer naar je smaak. Vloerkleden in natuurlijke kleuren en van natuurlijke materialen. De kleden zijn gemaakt van katoen, hennep, bamboe en gekleurd met mens- en milieuvriendelijke kleurstoffen.

 

kl4Haal de natuur in huis

Behalve natuurlijke materialen zijn er ook veel afbeeldingen van uit de natuur. Denk aan bloemen, bomen, bladeren, takken. Geen realistische afbeeldingen maar gestyleerde decoraties.

 

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *