lachgas

Lachgas Amsterdam, leuk maar verstandig gebruiken

Lachgas (N2O, distikstofmonoxyde) werd vroeger als narcosemiddel ingezet bij operaties in het ziekenhuis. Het kleurloze en zoetgeurende gas kreeg de patiënt dan via de beademing toegediend. Er zijn tegenwoordig echter veel betere methoden om een patiënt onder narcose te krijgen, waardoor lachgas hier niet meer voor gebruikt wordt. Maar lachgas heeft z’n weg gevonden naar het uitgaanscircuit en is inmiddels zeer populair geworden. De lachgasballonnen werden midden jaren ’90 voor het eerst gebruikt door jongeren tijdens het uitgaan. Maar nu, na een afwezigheid van een aantal jaar is lachgas weer terug van weggeweest. Lachgas Amsterdam is leverancier van alles wat je nodig hebt voor een avond met lachgas, maar wil je wel graag wijzen op verstandig gebruik hiervan.

Verstandig gebruik van lachgas

Het gebruik van lachgas lijkt het eerste gezicht heel onschuldig, maar zorg dat je van tevoren weet waar je aan begint. Het is belangrijk om op een verstandige manier met lachgas om te gaan. Het gebruik is heel simpel. Als je de lucht uit de ballon eenmaal ingeademd hebt, ga je jezelf euforisch voelen en kun je (kleurrijk) gaan hallucineren. Hoe dat zich uit is voor iedereen verschillend.

lachgas

Sommige mensen kunnen niet meer stoppen met lachen en andere komen in een korte roes. Je waarneming gaat veranderen en je zich kan waziger worden. De effecten duren totaal maar een paar minuten en de ballon zelf is na 1-5 minuten volledig uitgewerkt. Lachgas zorgt ervoor dat in de in de hersenen de glumaatreceptor geblokkeerd wordt. Naast de euforie kunnen er ook stoornissen optreden in de coördinatie of gaten vallen in je korte termijngeheugen. Maar er zijn ook ernstigere gevolgen mogelijk na langdurige inhalatie zoals duizeligheid, hoofdpijn, evenwichtsstoornissen maar ook misselijkheid of zelfs het verlies van je bewustzijn. Ook kunnen je ledematen gevoelloos worden. Lachgas Amsterdam adviseert je dan ook om lachgas maar af en toe te gebruiken en zeker in een gezelschap dat je kunt vertrouwen.

Wat adviseert lachgas Amsterdam?

Met een lachgas tank kun je zo ongeveer 100 ballonnen vullen per kilogram gas. Dus als je een feestje geeft en je wilt snel lachgasballonnen vullen, is dit de meest eenvoudige manier. Trek de ballon over de spuitmond en vul zo de ballon. Zo kun je snel veel ballonnen na elkaar vullen, je loopt alleen zo ook wel risico dat je wat gas inademt. Dus ga verstandig om met lachgas en zorg voor iemand met ervaring, zodat kinderen, jijzelf maar ook andere omstaanders en geen risico lopen. Als je optimaal gebruik wilt maken van een lachgastank adviseert lachgas Amsterdam om een kleiner mondstuk te gebruikt zodat het simpeler wordt om de ballon over de spuitmond heen te trekken. Zo heb je ook meer controle waardoor de ballon niet kan scheuren of los kan schieten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *