trends vloertegels

Laatste trends in vloertegels

Alles is aan mode en trends onderhevig. Ook vloertegels.

Het grote voordeel van vloertegels is, dat ze onverslijtbaar zijn en dat je niet bang hoeft te zijn voor krassen, vlekken of andere beschadigingen. Verder zijn ze ook heel geschikt voor vochtige ruimtes en dat is een groot voordeel ten opzichte van houten vloeren en andere soorten vloerbedekking. Ideaal voor jonge gezinnen en voor iedereen die zoekt naar een vloer zonder zorgen. Bovendien vraagt een tegelvloer niet veel onderhoud. Af en toe een keer schrobben en je vloer is weer schoon en fris.

Wat zijn de laatste drie belangrijkste trends op dit moment? De voorbeelden in dit artikel zijn afkomstig van Casa dolce casa tegels.

Betonlook

De industriële look is heel populair. Je ziet deze stijl terug in lampen, meubels, op muren en ook op de vloer. Zo zijn tegels met betonlook heel populair. De betonlook is heel neutraal wat betreft kleur. Alles past bij grijs. Maar de grijze betonkleur kan wel wat kil en ongezellig aandoen. Het is daarom een uitdaging om ze te combineren met warme tinten en materialen.

vloer4

Houtlook

Veel mensen willen een houten vloer of parketvloer maar schrikken daarvan terug omdat een houten vloer voorzichtigheid en redelijk wat onderhoud vraagt. Regelmatig moet een houten vloer geschuurd en gelakt worden of opnieuw in de olie worden gezet. Hout is mooi en heeft een warme uitstraling maar heeft als nadeel dat het gevoelig is voor krassen en slijtage. Voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren is er nu een alternatief. Tegels met houtlook.

Deze tegels zijn er zelfs in het formaat van planken en hebben ze ook de . Zo lijkt het net of je een houten vloer hebt, met alle voordelen van een tegelvloer.

tegels in houtlook

Natuursteen

Natuurstenen tegelsoorten zoals bijvoorbeeld marmer en leisteen blijven onverminderd populair. Deze tegels geven je interieur een natuurlijke en tegelijk luxe uitstraling.

vloer2

Afwijkende formaten of patronen

Behalve de drie genoemde trends in vloertegels is er een trend in bijzondere formaten en patronen te ontdekken. Opvallend zijn de hele grote tegels of grote en kleinere tegels gecombineerd. Ook bijzonder zijn de tegels in twee tinten waarmee bijzondere patronen worden gelegd. Zie de voorbeelden op de foto’s hieronder.

vloer1

 

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.