refurbished iphone

Koop verstandig, koop een refurbished iPhone XS

Ben je op zoek naar een iPhone? Misschien ben je er niet van op de hoogte maar je kunt inmiddels heel goed een gereviseerde (refurbished) iPhone kopen. Zo’n refurbished iPhone XS geeft je bijzonder veel voordelen. Het is dus niet zo vreemd dat steeds meer mensen bewust kiezen voor een refurbished smartphone in plaats van een nieuwe of tweedehands toestel. De aanschaf van een refurbished iPhone XS is een verstandige keuze en we vertellen je hieronder waarom.

Een duurzame keuze

De aanschaf van een refurbished iPhone XS is een duurzame keuze. De productie van een smartphone zorgt namelijk voor een behoorlijke belasting van ons milieu. Er worden delfstoffen gebruikt en veel broeikasgassen uitgestoten. Bovendien ontstaat er bij de productie van een iPhone risicovol afval. Als je nagaat dat 80% van de Nederlanders in het bezit van een smartphone is dan kun je wel nagaan hoeveel er wereldwijd geproduceerd wordt. Wanneer je een smartphone een tweede leven geeft, zoals een refurbished iPhone XS, dan maak je duidelijk een duurzamere keuze dan bij de aanschaf van een nieuwe iPhone.

Refurbished in verschillende gradaties

De refurbished iPhone is er in diverse soorten en maten. Zo heb je verschillende gradaties als je kijkt naar de mate waarin de iPhone ‘als nieuw’ is. Er zijn refurbished iPhones die echt nog nooit gebruikt zijn, terwijl je bij andere toestellen lichte of zwaardere gebruikssporen zult zien. Maar aan iedere gebruiksgradatie is uiteraard een passende prijs gekoppeld. Je bepaalt dus zelf hoe goed of nieuw jouw refurbished iPhone XS eruit moet zien. Van het gebruik zul je overigens weinig merken. De toestellen werken allemaal als nieuw, zelf als er sprake is van gebruikssporen.

Zonder abonnement, dus geen schuld

Als je kiest voor een toestel met abonnement betekent dat tegenwoordig automatisch dat je een schuld hebt en dan krijg je een BKR-notering. Dat kan problemen opleveren als je een huis wilt kopen en een hypotheek gaat aanvragen. Doorgaans kun je dan gemiddeld maar liefst 10.000 euro minder lenen door deze schuldnotering. Met een refurbished iPhone XS maak je gebruik van een sim only-abonnement. Zo ben je niet alleen veel goedkoper uit maar voorkom je bovendien een onhandige BKR-notering.

Zo goed als nieuw

Een refurbished iPhone X is toch zo goed als nieuw. Het toestel is volledig nagekeken en gereviseerd zodat deze echt zo goed als nieuw is. En betaal je voor je gereviseerde iPhone XS aanzienlijk minder dan voor een nieuwe iPhone. Die besparing kan zelfs oplopen tot in de honderden euro’s.

Wel met garantie

Een zeer belangrijk verschil tussen een normale tweedehands iPhone en een refurbished iPhone XS is de garantie. Bij een tweedehands iPhone ben je er nooit helemaal zeker van of alles nog naar behoren werkt. Zo’n toestel is vaak niet goed nagekeken en kan na verloop van tijd nog mankementen vertonen. Helaas heb je dan geen garantie. Bij een refurbished iPhone krijgt je altijd garantie. Gaat het toestel dus binnen die periode kapot? Dan wordt deze kosteloos gerepareerd.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *