lekkage verhelpen

Kom van je lekkage af

Wanneer je een lekkage in huis ontdekt, is dat best even schrikken. Een lekkage kan namelijk veel schade aanrichten. Om deze schade zo veel mogelijk te beperken, is adequaat optreden van belang. Zodra jij de lekkage ontdekt, is er vaak al sprake van schade. Toch kun je door snel te handelen de omvang van de schade beperken. Wacht daarom niet af, maar schakel direct een lekkagespecialist in.

Waar bevindt de lekkage zich?

Voordat een lekkage verholpen kan worden, moet de exacte plek van de lekkage worden vastgesteld. Wanneer je niet over specialistische kennis, ervaring en goed materieel beschikt, wordt dit heel lastig. Het inschakelen van een lekkagespecialist van lekkageprobleemkwijt.nl is dan ook altijd aan te raden. Deze experts beschikken over moderne apparatuur waarmee een lekkage gemakkelijk opgespoord kan worden. Vaak kun je zelf wel ongeveer inschatten waar de lekkage zit. Maar het bepalen van de exacte locatie betreft een stukje vakmanschap. Heb je bijvoorbeeld een lekkage in de badkamer, maar weet je niet waar het lek precies zit? Dan kan de lekkagespecialist hier dankzij een infraroodcamera snel antwoord op geven. Deze moderne lekdetectie is dus dé uitkomst voor een snelle en doeltreffende oplossing.

Wat is de oorzaak van de lekkage?

Lekkages kunnen op diverse plekken in huis ontstaan. Een plek waar regelmatig lekkages worden gezien, is de badkamer. Op zich is dit gegeven niet heel vreemd. In deze ruimte komen namelijk heel veel verschillende soorten leidingen en afvoeren samen. Sijpelt er in jouw woonkamer precies onder jouw badkamer water naar beneden? Dan kun je ervanuit gaan dat je te maken hebt met een waterlekkage in de badkamer. Echter, hiermee heb je de oorzaak van het probleem nog niet achterhaald. Een lekkage in de badkamer kan namelijk diverse oorzaken hebben. Zo kan een defecte waterleiding of kapot tegelwerk de lekkage veroorzaken. Maar ook verouderde kitranden vormen regelmatig de oorzaak van een waterlekkage in de badkamer.

Zo kun je een lekkage voorkomen

Een lekkage in de badkamer kan voor veel overlast zorgen. Je moet hierbij denken aan vochtplekken in de muren en de vloeren. Maar ook aan schimmelplekken en kapot stucwerk. Een lekkage brengt doorgaans dan ook veel kosten met zich mee. Uiteraard wil je deze overlast met bijkomende kosten graag voorkomen. Gelukkig kan dit in de meeste gevallen! Een lekkage is namelijk vaak het gevolg van achterstallig onderhoud. Controleer bijvoorbeeld regelmatig de kitranden in de badkamer en leeg op tijd het afvoerputje. Met deze relatief simpele dingen kun je de kans op een lekkage aanzienlijk verkleinen. En voorkomen is immers beter dan genezen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *