Klussen waarbij een ladder goed van pas komt

Door klussen in en om het huis zelf te doen, kan je veel geld besparen. Vaak moet je wel wat investeren in gereedschap en hulpmiddelen zoals een ladder. Maar heb je die eenmaal in je garage of berging staan, dan neemt het aantal klussen dat je zelf kan uitvoeren aanzienlijk toe. Ladders hoeven ook echt niet duur te zijn zoals je op de site van de Telescoopladdershop kan zien. Die prijs heb je er dus snel genoeg uit.

Welke ladder bij welke klus?

Als je een ladder wilt aanschaffen dan zijn een paar dingen van belang.

  • Een ladder moet allereerst veilig zijn. Hij moet stevig staan en je moet je zeker voelen als je erop naar boven klimt en moet stevig genoeg zijn om jouw gewicht te dragen.
  • Verder moet de ladder die je kiest, passen bij de klussen die je wilt doen. Dus hoog genoeg zijn, los kunnen staan, op ongelijke ondergrond kunnen staan, enz.
  • Natuurlijk, moet je voldoende ruimte hebben om de ladder op te ruimen.
  • Het gewicht is ook iets om rekening mee te houden. Afhankelijk van het materiaal kan een ladder lichter of zwaarder zijn. Kies er één die je zelf makkelijk kan dragen en verplaatsen.

Huishoudtrap

huishoudtrap

Iedereen, zelfs als je geen doe-het-zelver bent, kan je wel een huishoudtrapje gebruiken. Huishoudtrapjes zijn er in verschillende hoogten. Ze variëren van twee tredes tot vier of vijf tredes. Zo’n huishoudtrapje is handig voor klussen als

  • een lamp verwisselen
  • iets uit een hoge kast pakken
  • de ramen zemen
  • een muur witten of verven

Een trapje is dan ook een stuk veiliger dan dat je op een stoel gaat staan.

Multifunctionele ladder

Heb je aan een huishoudtrapje niet voldoende? Wil je zelf klussen doen als de dakgoot schoonmaken, schoorsteenvegen of bomen snoeien? Dan heb je keuze uit verschillende soorten ladders.

De schuifladder

De schuifladder bestaat uit twee of drie delen. Indien nodig kan je de ladder uitschuiven zodat je meer hoogte krijgt. Als je bij een hoge dakgoot wilt komen bijvoorbeeld. De schuifladder heeft wel een stevige muur of schutting nodig om tegenaan te staan.

De telescoopladder

telescoopladder

De telescoopladder heeft vooral voordelen als je beperkte ruimte voor de opslag hebt of een ladder wilt meenemen in je auto. Je kan de telescoopladder in- en uit schuiven. Als hij in elkaar geschoven is, is hij zeer compact en kan hij gemakkelijk opgeborgen worden.

De vouwladder

De vouwladder is heel flexibel en heeft als voordeel dat je hem in een omgekeerde V los kan neerzetten. Je hebt dus geen stevige muur nodig om hem tegen te plaatsen. Handig als je bomen of hoge heggen of struiken wilt snoeien bijvoorbeeld. Maar je kan de vouwladder ook helemaal uitklappen en als rechte, hoge ladder gebruiken.

Verder zijn er ook ladders die een combinatie zijn van de hier genoemde soorten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *