kerst trends 2016

Kersttrends 2016 voor je interieur

We zitten midden in de herfst, maar voor we het weten staan de feestdagen weer voor de deur! De tijd om te genieten van elkaar, binnen waar het warm, knus en gezellig is. Tijd dus om ook je interieur klaar te maken voor de feestdagen! We vertellen je over een paar van de trends van dit jaar voor de komende feestmaand. Zo ben je in een mum van tijd klaar om je gasten te ontvangen.

Deze kerst is rood..

We zien de kleur rood weer helemaal terugkomen dit jaar. Een sfeer van warmte creëer je hiermee direct in huis. Met enkele sfeervolle accessoires kan je al heel gemakkelijk je interieur stijlen naar deze kleur. Koop een paar kussenhoesjes, een aantal mooie kaarsen, servetten en een stel kerstdecoraties in deze trendkleur en je bent al snel klaar. Het staat prachtig gecombineerd met bijvoorbeeld goud, zilver of wit.

kerst_stoer

Rustieke warmte

Als de kleur rood je iets te heftig is, kan je ook kiezen voor een rustigere warme sfeer. De algemene interieurtrends voor dit jaar waren al het gebruik van natuurlijke materialen als hout, koper, wol en linnen. Als je dit combineert met kerstitems als een linnen tafelkleed, takken met kerstgroen in een vaas of windlicht, kerstlampjes, kaarsen in natuurtinten, ben je snel klaar. Daarnaast is een lange houten eettafel ideaal tijdens het kerstdiner, zo kun je iedereen een plekje aan tafel geven die je natuurlijk helemaal in kerstsfeer gestyled hebt. Zoek er een mooi licht tafelkleed bij, mooie onderborden in een kopertint of van hout, een paar goede kandelaars en servetten erbij.

rustiek

Stoere kerst

Heb je een stoer interieur, met stenen muren, een betonnen vloer of gietvloer en kussen op de bank van grove materialen, dan is de zogenoemde stoere kerststijl wat voor jou. De kleuren zijn rustig. Veel grijs, zwart en wit en hier en daar metallic. Je kerstboom versier je met leer, glas, geroest metaal of verweerd koper. De dessins bevatten grafische patronen, dégradé, spetters en retro-achtige teksten. De vormen die je in deze stijl terugziet zijn industrieel, onregelmatig, natuurlijk of afgesleten.africa

Out of Africa

Houd je juist van heel veel vrolijke kleuren en prints? Dan is de Africa kersttrend wat voor jou. Deze kersttrend bevat heel veel rood, oranje, metallic goud en rose. Een hele diversiteit aan souvenirs, antiek en jeugdsentiment. Vertel jouw eigen kleurrijke kerstverhaal met deze vrolijke trend.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *