plexiglas

Ken je het effect van een plexiglas schilderij?

Ben je op zoek naar nieuwe kunst aan de muur? Dan heb je enorm veel keuze. Je kunt kiezen voor een foto of traditioneel schilderij. Bij een schilderij denk je misschien al snel aan een schilderij op doek. Maar je kunt ook kiezen voor een afbeelding op canvas, hout of aluminium. Een van de nieuwste technieken is de combinatie van een foto en een schilderij: het drukken van een afbeelding op plexiglas. De voordelen van een plexiglas schilderij is dat het meer diepte en glans geeft dan bijvoorbeeld een schilderij op canvas of aluminium. De diepte van de kleuren zijn afhankelijk van de lichtinval. Het kan dus goed zijn dat op een zonnige dag een plexiglas schilderij een hele andere uitstraling heeft dan op een bewolkte dag. Het materiaal zorgt voor een unieke uitstraling.

Innovatief en modern

Zoals gezegd is het drukken van een afbeelding op plexiglas een innovatieve techniek die nog niet zo heel lang wordt toepast. Kies jij voor een plexiglas schilderij, dan heb je niet alleen iets hips aan de muur hangen, je hebt ook nog eens een uniek schilderij. Plexiglas heeft een hele andere uitstraling dan een normaal schilderij. Een schilderij op plexiglas kenmerkt zich door een trendy en prachtig moderne uitstraling. Een ander voordeel is dat door het printen van een afbeelding op een plexiglas plaat de kleuren veel intenser, scherper en dieper zijn dan ooit te voren. Dat heeft er onder andere mee te maken dat plexiglas meer licht doorlaat dan glas. Hierdoor krijgen de kleuren alle ruimte om daadwerkelijk te stralen. Ook heeft een plexiglas schilderij een hoogglans afwerking waardoor de kleuren nog meer eruit springen. Een afbeelding op een plexiglas schilderij wordt zo levensecht.

Waarom kiezen voor een plexiglas schilderij?

Waarom zou je dan voor plexiglas? Je betaalt namelijk wel wat meer dan als je een afbeelding op canvas of aluminium laat drukken. Maar dat extra bedrag is het zeker meer dan waard want je krijgt een uniek schilderij aan de muur. Het plexiglas zorgt ervoor dat de vormen en kleuren haarscherp en kristalhelder worden weergegeven. Het materiaal laat bijna al het licht door, het is dan ook een goede vervanging van glas. Een plexiglas schilderij heeft als kenmerk dat het duurzaam is en dat de levensechte kleuren blijven behouden. Zo geniet je dus jarenlang van een plexiglas schilderij. Wanneer je een plexiglas schilderij gaat kopen heb je ruime keuze uit diverse onderwerpen. Van een stilleven, landschap of een modern schilderij: eigenlijk is elke afbeelding wel mooi op een plexiglas schilderij.

Een plexiglas schilderij kan overal worden opgehangen en combineert moeiteloos met de rest van het interieur. Dit komt om de kleuren helder zijn en deze geen lijst of frame nodig hebben. Het plexiglas schilderij kan in elke ruimte worden opgehangen, zo geeft het schilderij extra diepte in bijvoorbeeld een kleinere ruimte of het is een eye-catcher voor in de woonkamer. Welk afbeelding je ook kiest, met een afbeelding geprint op plexiglas plaat laat jij jouw ruimte stralen en heb je een uniek kunstwerk aan de muur.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *