tips verkoopwaarde

Je huis verkopen? Zo verhoog je de verkoopwaarde

Je huis verkopen is niet iets dat je vaak doet. Bovendien gaat het hierbij om grote bedragen geld. Investeringen en onderhoud aan je huis kunnen de verkoopwaarde van je huis flink omhoog brengen. Alleszins de moeite waard dus om daar wat extra tijd, moeite en indien mogelijk, geld in te steken om er zoveel mogelijk uit te halen.

Tips om de verkoopwaarde te verhogen

Zorg voor een goede eerste indruk

Misschien rijden mensen die geïnteresseerd zijn eerst eens langs je huis. Een tuin met rommel, kapotte spullen, een slecht onderhouden tuin of gammele schutting spelen dan een grote rol bij de beoordeling en verdere interesse. Snoei daarom bomen en struiken. Zorg daarom dat de buitenkant er aantrekkelijk, schoon, opgeruimd en onderhouden uitziet.

Maak ruimte

Als je lang in een huis woont, slibt het vaak langzaam dicht met spullen en rommel. Kijk met een kritisch oog naar wat er allemaal in je huis staat. Een vol huis toont minder groot en prettig. Veel mensen kunnen ook niet goed door de rommel heen kijken. Doe alle rommel weg die niet echt nodig is, of sla het desnoods zolang op als je er geen afscheid van kunt nemen. Een schoon en opgeruimd huis is aantrekkelijker en zal eerder enthousiaste kopers trekken en dus voor een betere prijs zorgen.

Keuken, badkamer en trap

Voor kopers is de staat van de keuken, badkamer en trappen belangrijk. Zorg dat deze er modern en goed uitzien. Overweeg een nieuwe lik verf, nieuwe apparatuur, een nieuwe douche en/of bad. Overweeg een traprenovatie.  Dat kan zonder veel rompslomp met overzettreden.  Investeringen die je op dit gebied doet, betalen zich meestal dubbel en dwars terug. Kies wel altijd voor neutrale kleuren.

Schenk aandacht aan details

Je weet tenslotte nooit waar het ook van geïnteresseerden op valt. Werk beschadigingen en vlekken op muren bij. Repareer kleine gebreken. Zorg dat het toilet er fris uitziet. Vervang desnoods de toiletbril. Repareer deurklinken en was de ramen. Haal al te persoonlijke voorwerpen weg.

Maak je huis energie-vriendelijk

Investeringen die je doet om je huis energie-vriendelijk te maken zijn goed voor de verkoopprijs. Hierdoor besparen toekomstige bewoners tenslotte kosten. Dus dubbele ramen. zonnecollectoren, een nieuwe verwarmingsketel zijn allemaal pluspunten voor je huis.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *