Hoverboard, kies voor slim, stoer en veilig

Een hoverboard is slim gemaakt

Een hoverboard wordt ook mini-segway genoemd, maar heeft in tegenstelling tot een segway geen stuur. Hoe blijf je dan toch in balans? Dat zegt de andere naam voor dit apparaat, smart balance wheel. Je behoudt je evenwicht door een slimme ingebouwde gyroscoop sensor. Deze reageert op je bewegingen en geeft zo nodig tegenwicht. Hierdoor leer je snel hoe je moet rijden op een hoverboard, meestal heb je ongeveer 20 minuten nodig. Blijft het lastig, dan kun je een stuur bijbestellen die je eenvoudig bevestigt. Slim ook is de afstandsbediening met een aan en uit knop, een geluidssignaal en keuze uit beginnersmodus en sportmodus. Na twee minuten stilstand gaat de hoverboard vanzelf uit, energiebesparend dus.

hover

Een hoverboard ziet er stoer uit

Door de strakke vormgeving en coole uitstraling valt je hoverboard direct op. Hij is uitgevoerd in veel effen kleuren maar je kunt ook kiezen voor army of veelkleurige graffiti. Daarnaast zijn er beschermhoezen van rubber die je er gemakkelijk overheen kunt plaatsen. Minder beschadigingen, je hoverboard blijft langer schoon en door de flitsende kleuren pimp je een ouder exemplaar gemakkelijk op. Sommige modellen hebben ledlampjes aan de bovenkant van de wielen, die knipperen in blauw, groen, rood en paars. Daarnaast hebben veel modellen ingebouwde bluetooth speakers, waarop je muziek van je telefoon kan aansluiten. Geweldig wanneer je dansmoves oefent met je hoverboard.

Een hoverboard van goede kwaliteit is veilig

Het is belangrijk om een kwalitatief goed hoverboard te kopen. Bij thebalancewheel.nl worden hoverboards altijd uitgebreid getest en gecontroleerd. De motor is extra zwaar, 2 x 350 W. Hierdoor kun je een maximum van 12 km per uur bereiken. Bij hogere snelheid remt hij automatisch af. In alle modellen zit een Samsung lithium accu met extra lange levensduur, die niet oververhit kan raken. Wanneer de accu bijna leeg is geeft deze een signaal en vlak voordat hij leeg is, remt de hoverboard automatisch af. Geen verrassingen dus. De holle rubberen banden kunnen niet lek raken. Ook moet je voor je veiligheid zelf wat doen: de voeten zoveel mogelijk spreiden om extra balans te hebben en een helm, knie- en scheenbeschermers dragen. Altijd voet voor voet afstappen naar achteren en niet eraf springen. Een rustig terrein gebruiken en niet overmoedig raken. Zo heb je veel plezier van je hoverboard.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *