Houten jaloezieën zijn naast een mooie en sfeervolle aankleding van je huis ook nog op andere vlakken zeer praktisch. Dit levert een aantal handige voordelen op. Of je nu voor je woning gekozen hebt voor een traditioneel interieur of juist voor een modern accent; voor iedere smaak zijn er wel passende houten jaloezieën beschikbaar. Leverbaar in verschillende maten en diktes en in prachtige kleuren. De kleuren gaan van lichte tinten zoals ‘sand’ en ‘dune’ tot meer donkere kleuren met exotische namen als ‘dark walnut’ en ‘structure ash’. Stuk voor stuk prachtig van kleur en allemaal hebben ze die authentieke nerfstructuur.

Inkijk tegen gaan

Vaak worden houten jaloezieën aangeschaft om inkijk van buitenaf tegen te gaan. Zeker wanneer het vroeger donker wordt en de avonden langer worden, kunnen mensen makkelijk bij je naar binnen kijken. Met houten jaloezieën kun je nu zelf bepalen hoe dicht je de jaloezieën doet. Zo kun je heel makkelijk afstellen dat er weinig of zelfs helemaal geen inkijk meer is.

Zonlicht buiten houden

Een groot ander voordeel van houten jaloezieën is dat je op warme en zonnige dagen heel makkelijk het zonlicht buiten de kamer kunt houden. Dat is natuurlijk heel prettig als je thuis achter de computer zit. Ten opzichte van andere materialen geeft een jaloezie van hout ook een natuurlijke kleur lichtval en valt er een mooie en warme kleur licht binnen. Of je nu houten jaloezieën in de slaapkamer of in de woonkamer aanbrengt, jij bepaalt zelf de mate van licht inval.

Hout is leverbaar in veel kleuren en diktes

Welke kleurstijl je ook toegepast hebt in huis, een houten jaloezie is daar bijna altijd gemakkelijk op aan te passen. Alle lamellen zijn leverbaar in veel verschillende kleuren. En naast de vele kleuren kan je ook uit een groot aantal kleuren kiezen voor de ladderband/ladderkoord. Dit kan je geheel zelf op elkaar afstemmen. De breedte en hoogte van de lamellen kunnen ook naar wens afgesteld en besteld worden.

houten_jaloezieën

Overige voordelen van een houten zonwering

Houten jaloezieën geven naast het buiten houden van zonlicht en het tegen gaan van inkijk ook een landelijke uitstraling en zijn een blikvanger in je woning. Het hout zorgt voor een rustieke sfeer en is tevens van een zeer hoge kwaliteit, waardoor de houten jaloezieën een zeer lange levensduur hebben. Bovendien trekt hout weinig stof aan en is het zeer gemakkelijk en snel te reinigen. Niemand besteedt toch graag veel tijd aan het schoonmaken van de zonwering? Hout is verder ook erg milieuvriendelijk en duurzaam.