gezellige kamer

Hoe zorg je voor meer sfeer in de woonkamer?

Kan je woonkamer wel wat meer gezelligheid gebruiken? Dat is altijd een goed idee! We hebben goed nieuws voor je: je kunt met kleine, eenvoudige aanpassingen aan je interieur al zorgen voor een grote upgrade. Lees verder voor onze tips: zó creëer je een sfeervolle woonkamer.

Vloerkleed in de woonkamer

Wat direct voor meer sfeer zorgt in een kamer? Een vloerkleed! De vloer is vaak namelijk wat kaal en kil in het interieur, maar met een kleed wordt dat een ander verhaal. Dat is niet alles: een vloerkleed is ook nog eens heerlijk zacht en warm onder de voeten. En zorgt voor een prettigere akoestiek in de ruimte! Voor een perfecte aansluiting in jouw woonkamer, kies je een vloerkleed op maat. Of je nu een vierkant, rechthoekig of rond kleed wilt: je kunt ‘m zo perfect aan laten sluiten op de afmetingen van je meubels of de kamer. Met maatwerk kies je voor een prachtig passend kleed, dat één is met de ruimte.

Wanddecoratie

Niet alleen de vloer, maar ook de wand in de woonkamer blijft vaak wat leeg. Besteed daarom de nodige aandacht aan wanddecoratie! Dit is er in allerlei soorten en maten te vinden. Misschien heb je wel een favoriet schilderij, dat een mooi plekje aan de muur verdient. Voor een speelser effect kun je een collage van posters of foto’s ophangen. Al kun je ook denken aan wandplanken, waar je verschillende accessoires en souvenirs op kwijt kunt.

Houten details

Is er veel hout te vinden in jouw woonkamer? Zo niet, dan is het een aanrader om meer houten details toe te voegen. Hout verhoogt namelijk de sfeer. Je kunt de materiaalsoort natuurlijk terug laten komen in de meubelstukken – van de bijzettafel tot het tv-meubel. Maar denk verder aan kleinere onderdelen, zoals lampen, opbergbakken, wandplanken, kaarshouders en ornamenten met hout. Er is veel om uit te kiezen!

kussens op de bank

Kussens op de bank

Je wilt natuurlijk lekker kunnen zitten op de bank. Zorg daarom voor verschillende kussentjes! Dat ziet er ook meteen gezellig uit. Kies het liefst voor kussens in uiteenlopende kleuren en met verschillende patronen erop, zodat je voor genoeg variatie zorgt. Op die manier heb je duidelijk over de inrichting van de ruimte nagedacht.

Planten

Kamerplanten mogen ook niet ontbreken aan het interieur. Ze brengen levendigheid met zich mee! Zet een paar grote planten in de woonkamer, naast de bank of in de vensterbank bijvoorbeeld. Ook als je niet zo goed bent in de verzorging ervan, heb je genoeg om uit te kiezen: eenvoudige planten zijn er in veelvoud te vinden. Denk aan een cactus of een vetplant! Ware eyecatchers in huis.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.