houten wandpanelen

Hoe voorkom je dat geluid in huis nagalmt

De trend, om een woning zo minimalistisch mogelijk in te richten, zet nog wel even door. Ook vind je in een woning steeds vaker harde vloeren zoals een houten vloer, een gietvloer of een pvc-vloer. Voor de meestal grote ramen hangen al lang geen dikke gordijnen meer, maar lamellen of vouwgordijnen. Bovendien zijn de meeste nieuwe huizen goed geïsoleerd. Dat betekent dat geluid goed kan geleiden en geen uitweg kan vinden waardoor het lang nagalmt.

Als de ruimte dan ook nog hoog is dan is de akoestiek helemaal slecht. Elke ruimte met (teveel) galm kan voor gezondheidsklachten zorgen. Sowieso wordt een ruimte met galm als ongezellig en sfeerloos ervaren. Door akoestische wand panelen te plaatsen kun je galm voor het grootste gedeelte voorkomen.

Wat kun je doen om het galmen van geluid tegen te gaan?

Wanneer je slecht hoort wat iemand zegt als er meerdere mensen in een ruimte zijn, of als de muziek nagalmt, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om dit tegen te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld vloerkleden op de grond leggen en grote dikke gordijnen ophangen. Zelfs een schilderij of foto’s aan de muur kunnen al een beetje helpen.

Maar als je dat niet wilt dan zijn akoestische wand panelen wellicht een oplossing. Deze wand panelen kun je overigens ook tegen het plafond plaatsen als je dat een betere oplossing vindt. Door te kiezen voor de houten akoestische panelen van Woodupp voeg je bovendien een prachtig visueel element toe aan je huis. Daarbij heeft dat element veel functionele voordelen en kunnen ze in elke ruimte worden gebruikt. Het akoestische vilt, gemaakt van gerecycled plastic, absorbeert de geluidsgolven waardoor de overlast van geluid tot een minimum wordt beperkt.

Akoestische panelen van hout zijn mooi en duurzaam

Wanneer je kiest voor akoestische panelen van Woodupp dan weet je zeker dat de panelen zijn gemaakt van duurzaam hout. Het akoestische vilt is gemaakt van gerecycled plastic. Wil je hier meer over weten, kijk dan eens op Woodupp.nl. De panelen zorgen ervoor dat het geluidsniveau verbetert door hun dempend vermogen.

Door achter de panelen nog minerale wol te plaatsen kan met de wand panelen geluidsklasse A worden bereikt. Wanneer je dat niet doet hebben de panelen altijd minimaal geluidsklasse D. Dit is nog steeds enorm effectief voor het dempen van geluid. De wandpanelen zorgen niet alleen voor een optimaal geluid in een ruimte, ze zien er ook nog eens zeer fraai uit waardoor ze in elk interieur passen. De akoestische wand panelen zijn bovendien eenvoudig te monteren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *