sleutels

Hoe vind je een goede slotenmaker?

Als je op zoek gaat naar een slotenmaker is het altijd dringend. Maar je kunt beter een keer per maand een tochtje door je huis maken. Dat is net zo belangrijk als het halfjaarlijkse bezoek aan huisarts of tandarts. Kijk op je ronde goed naar de deuren en ramen. Zit het glas nog goed in de sponningen, zijn er geen kieren en gaten tussen het houtwerk en de muren of het plafond? Is het schilderwerk nog mooi en goed afgewerkt. Kijk daarbij vooral goed naar de verschillende soorten beveiliging die je rond het huis hebt opgebouwd.

Een stukje kennis

Sloten hebben de neiging met het gebruik en de tijd een beetje ruim rond de sleutels te worden. De sleutel, als u die nog hebt, glijdt heel makkelijk in het slot en het slot gaat zonder weerstand open. Op de lange duur gaat het steeds makkelijker. In werkelijkheid zou dat niet zo moeten zijn.

Een slot werkt omdat er binnenin het cilinder verschillende pinnen met verschillende hoogtes zitten. Er zijn veren die de pennen binnenin stevig vasthouden. De bovenste pennen zijn hiervan het belangrijkste onderdeel, omdat ze het draaien van de cilinder stoppen als deze in een vergrendelde positie staat. Zodra de deur wordt ontgrendeld, worden deze pennen losgelaten, waardoor de cilinder weer gaat draaien.

De reden dat de meeste sleutels die je voor deze sloten gebruikt inkepingen hebben, is dat elke pen in de juiste positie en hoogte kan worden bewogen. Zodra er een opening is tussen de bovenste en onderste pennen zal de cilinder bewegen en het ontgrendel mechanisme werken.

Onderhoud, smeren of niet

Alle mechanische constructies hebben een smeermiddel nodig zodat de bewegende delen goed langs elkaar glijden. Als de cilinder goed kan draaien zul je de weerstand van de pennen misschien wel voelen. Het klikken bij het op de plaats vallen van de pennen, waar inbrekers in de films naar luisteren met hun stethoscoop, is voor het normale, menselijke oor te horen als een of twee klikkende geluiden.

Een slot komt uit de fabriek met grafiet als smeermiddel. Met het gebruik zal dat grafiet verdwijnen. Een slot moet dus op tijd gesmeerd worden. Het moet schoon en vrij van stof zijn om goed te kunnen werken. Onderhoud van het zogenaamde hang- en sluitwerk van je huis hoort dus een vast onderdeel te zijn van ja maandelijkse ronde door het huis.

Wat te doen als je een slotenmaker Dordrecht nodig hebt?

Je zou kunnen doen wat je ook voor het onderhoud van andere onderdelen van je woning doet, op het internet gaan kijken, de slotenmakers in je buurt aanschrijven en een offerte aanvragen. De Slotenmaker Dordrecht is een goed voorbeeld. Slotenmaker Dordrecht reageert altijd op verzoeken voor een offerte met een huisbezoek. Slotenmaker Dordrecht zal een grondig onderzoek doen naar de veiligheidsvoorzieningen in en rond het huis.

Ook wanneer je een noodoproep doet zal de Slotenmaker Dordrecht het bezoek afsluiten met een rondje door het huis. Daarop volgt een lijstje met adviezen. Welke sloten zouden vervangen moeten worden, waar zijn de ramen en deuren niet goed af te sluiten.

Wanneer je dan de rekening opent zit er een brief bij die precies uitlegt wat je moet doen om je huis weer veilig te maken. Neem dus contact op met Slotenmaker Dordrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *