kleine badkamer tips
Photo by Nick Karvounis on Unsplash

Hoe richt je een kleine badkamer het beste in?

Een kleine badkamer wil je natuurlijk zo groot mogelijk laten lijken. Door de juiste keuze van kleuren en materialen kan je dat prima voor elkaar krijgen.

Welke kleuren zijn geschikt voor een kleine badkamer?

Kies zoveel mogelijk voor lichte kleuren. Lichte kleuren laten een ruimte nu eenmaal groter lijken. Het helpt ook om kleuren zo veel mogelijk te laten doorlopen. Dus vloeren, tegels en wanden in een zelfde tint.

Wil je meerdere kleuren tegels gebruiken? Leg dan zeker geen tegels in contrasterende kleuren in een blokmotief, zoals zwart met wit of wit met donkerblauw. Dat laat een ruimte kleiner lijken dan hij is. Kies dan liever tinten die dicht bij elkaar liggen.

Welke tegels voor kleine badkamers?

Tegels zijn nog steeds erg populair voor op de vloer en wanden van een badkamer. Tegels zijn natuurlijk ook ideaal in ruimten met veel water. Door de verschillende maten, vormen en kleuren tegels, zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar hoe zit het als je een kleine badkamer hebt? Kies je dan grote tegels of juist kleinere.

Hoe leg je de tegels?

De eerste tip voor de kleinere badkamer is om de tegels diagonaal te leggen. Diagonale lijnen houden je ogen een beetje voor de gek en laten een ruimte optisch groter lijken dan hij in werkelijkheid is. Diagonaal gelegde tegels maken een ruimte bovendien speelser en wat minder rechtlijnig en saai.

Wel formaat tegels?

Welk formaat tegels laten een ruimte groter lijken? Het lijkt misschien tegenstrijdig maar in een kleine ruimte werkt een groot formaat tegels het beste. Grote tegels maken een ruimte minder benauwd en hebben ook minder cementlijnen waardoor het er rustiger uitziet.

Sanitair

Kies al het sanitair in één kleur en kies een niet te contrasterende kleur met de vloer en wanden van de badkamer. Een inloopdouche met wanden die zoveel mogelijk transparant zijn, is de beste keuze voor een kleine badkamer.

Spiegels

Spiegels staan erom bekend dat ze een kleine ruimte groter laten lijken. Hang meerdere spiegels op of maak één hele grote spiegel.

Weg met rommel

Een ruimte met zo min mogelijk rommel toont ruimer is ziet er rustiger uit. Een paar goed gekozen opbergruimten kunnen daarbij helpen. Gebruik daarvoor de ruimte onder de wastafel of maak gebruik van uitsparingen in de muur. Voorkom meubelen, kastjes en planken die uit de muur steken zoveel mogelijk. Een badmat op de grond verkleint de ruimte ook optisch.

Licht

Licht laat een ruimte ruimer lijken. Als er weinig natuurlijk licht is in de badkamer, kies dan voor verschillende lichtpunten. Het voordeel van licht of lampen is dat het geen extra ruimte inneemt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *