hoe ouder hoe duurder de auto

Hoe ouder we worden, des te luxer de auto

UnitedConsumers heeft onderzoek gedaan naar de verschillen in uitgaven aan nieuwe auto’s tussen mannen en vrouwen én naar de rol die leeftijd speelt bij de aanschaf van een auto. Opmerkelijk is dat niet alleen clichés worden bevestigd. Wist jij bijvoorbeeld dat een bestuurder van een Jaguar gemiddeld 52 jaar is?

Is leeftijd gerelateerd aan het type auto?

Deze vraag kunnen we dankzij het onderzoek van UnitedConsumers volmondig met ‘ja’ beantwoorden. Men schaft met de jaren luxere auto’s aan. De bestuurder van een Volkswagen of Fiat is respectievelijk gemiddeld 41 en 42 jaar oud. Een high-end automerk als Lexus of Jaguar heeft bestuurders van gemiddeld tien jaar ouder. Door velen werd misschien verwacht dat juist veertigers de luxe automerken rijden, maar dat blijken dus de vijftigers te zijn. Kinderen zijn (bijna) het huis uit en kosten minder, hypotheken zijn grotendeels afgelost en de vijftiger houdt dus gemiddeld het meeste geld over om uit te geven aan een luxe auto. En we geven toe; een dame van 50 die een Jaguar, Jeep of Lexus rijdt is toch wel heel erg classy.

Is leeftijd gerelateerd aan de aanschafprijs?

Ook dit klopt. In de leeftijdscategorie 18-40 jaar wordt gemiddeld €19.500 aan een nieuwe auto uitgegeven. In de categorie 40-60 jaar loopt dit op tot €22.158 en de 60 plusser geeft gemiddeld €23.680 uit aan een nieuwe auto. Dat is een stuk meer dan de jongere generatie. Kunnen we hieruit concluderen dat de 60 plussers het meeste willen en kunnen besteden aan een nieuwe auto? Of hebben ze een auto met luxe details ook gewoon nodig voor een optimaal rijcomfort? De hoop is in ieder geval dat wij in de uitslag van dit onderzoek mee kunnen gaan en dat onze auto alleen maar luxer wordt. Toch nog een voordeel van ouder worden.

Wie geeft meer geld uit aan een nieuwe auto, de man of vrouw?

Hier wisten we het antwoord eigenlijk al op. Maar dat de man gemiddeld wel €5.174 meer uitgeeft aan een nieuwe auto dan een vrouw, wisten we waarschijnlijk nog niet. Vrouwen geven gemiddeld €17.906 uit aan een nieuwe auto en mannen €23.080. Dat doen vrouwen toch slimmer; van dat geld kunnen ze veel leuke dingen doen en kopen.

Dit artikel is beschikbaar gesteld door UnitedConsumers

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *