feest corona

Hoe geef ik een feest tijdens corona?

Het kan niemand ontgaan zijn, het corona virus heerst nu al een lange tijd in Nederland. Gelukkig mogen we stukje bij beetje steeds iets meer doen. Maar hoort het geven van een feestje of een verjaardag daar ook bij? En als je het mag vieren, hoe kun je dit dan het beste aanpakken? Op al deze vragen lees je hieronder het antwoord. Dus lees gauw verder en kom erachter wat en en niet mag en of jij in binnenkort nog een feest kunt geven.

Mag je een feestje geven?

We zijn al een aantal maanden bezig om het coronavirus niet verder te laten verspreiden en het land uit te krijgen. Het geven van een feest zat er in die periode niet in. Nu we alweer bijna een jaar verder zijn is het de vraag of het weer is toegestaan om een feest te mogen geven. Ja, het is namelijk nog wel mogelijk om een feest te geven zonder dat de politie binnen een half uur aan de deur staat. Ben je 12 jaar of jonger, dan is het geven van een feest toegestaan zonder de 1,5 meter van elkaar te hanteren. Ben je ouder dan 12 jaar, dan moet je er wel voor zorgen dat je het feest in een ruimte viert waar de gasten genoeg afstand van elkaar kunnen houden.

Regels

Natuurlijk moet je je nog wel houden aan bepaalde regels. Zo moet je ervoor zorgen dat de gasten 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden tijdens het feest. Regel dus een ruimte

waar dit sowieso mogelijk is. Mocht je geen ruimte kunnen regelen en wil je het feest gewoon thuis vieren? Maak dan de berekening qua oppervlakte en nodig op basis daarvan het aantal gasten uit.

Verder is het verstandig om uit de uitnodiging te zetten dat als er gasten zijn die zich niet zo goed voelen, niet naar het feest moeten komen. We hebben gezien hoe snel het virus zich kan verspreiden en dit willen we liever proberen te voorkomen. Overigens heb je er trouwens ook niets aan om naar een feest te gaan wanneer je je niet helemaal lekker voelt. Mochten er gasten zijn die zich inderdaad niet zo lekker voelen, biedt dan de mogelijkheid aan om ze er toch nog bij te laten voelen door middel van videobellen. Deze persoon kan dus digitaal bij het feest zijn zonder eventueel andere gasten te besmetten.

Wat heb je nodig voor een feest?

ben jij er helemaal klaar voor en bovenstaande voorbereidingen getroffen. Dan is het tijd om na te denken over de geschikte versiering. Een feest is namelijk niet compleet zonder de juiste versiering. Zo kun je bijvoorbeeld een themafeest organiseren en in de uitnodiging zetten wat de dresscode moet zijn. Kies je voor een casino feest, dan is het leuk om de gasten in smokings en galajurken te laten komen. Of kies voor een jungle thema waarbij je de hele ruimte omtovert toch een levensechte jungle. Verzamel alle planten in huis en plaats ze bij elkaar in één ruimte. Hang hier en daar wat lianen en opblaas apen op en jouw jungle feest kan niet meer fout gaan!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *