wk voetbal

Het WK voor de níet-voetballiefhebber; zo wordt het leuk!

Als je dacht dat je deze zomer was doorgekomen zonder groot voetbalevenement, dan kom je bedrogen uit. Want het grootste evenement hebben we met zijn allen nog te goed; het WK voetbal! Dit jaar is dat in het najaar omdat het in het speelland – Qatar – simpelweg te heet is om in de zomer een potje voetbal te spelen. Dat ondanks het feit dat ze stadions met airco hebben gebouwd!

Wanneer jij geen liefhebber van dit spelletje bent, kun je natuurlijk alles wat hiermee te maken heeft skippen. Maar je kunt het ook voor jezelf leuk- en spannend maken. Dit is wellicht wel zo gezellig wanneer je partner wel groot liefhebber is. Hoe je het toch leuk maakt?

Wij geven tips!

Maak het spannend

Maakt het jou niet uit of Oranje wint of verliest? Dan is het tijd om de wedstrijd voor jezelf wel spannend te maken door te gaan voetbalwedden. Hiermee maak je een wedstrijd altijd spannend, puur omdat er ook een eigen gewin is. Wil je het liefste dat dit oranjefestijn zo snel mogelijk stopt? Dan is het natuurlijk ook prima om voor winst van de tegenstander te gaan. Aan jou de keuze wie je de overwinning gunt. Doe het samen met je voetbalminnende vriend(en), voor je het weet sta jij opeens bekend als dé voetbalkenner.

Maak het lekker

Geen voetballiefhebber maar wel een lekkerbek en keukenprins(es)? Dan is het leuk om deze skills in te zetten voor een gezellige voetbalavond. Verzin allerlei leuke- en lekkere oranjehapjes. Van huisgemaakte bitterballen tot verse tompoucen, je voetbalminnende vrienden gaan het ongetwijfeld waarderen. Ook wanneer een wedstrijd vroeg in de ochtend is, zijn er legio voorbeelden van oranje lekkernijen. Een jus d’orange mag niet ontbreken en ook een worteltaart kan prima bij het ontbijt.

Maak het mooi

Helemaal jezelf populair maken bij de voetballiefhebbers? Trek dan iets kleins, oranjes aan. Ook wanneer je die dag gewoon naar je werk moet. Zelfs oranje sokken of veters worden vaak al gewaardeerd. Het gaat puur om het idee en initiatief dat je meedenkt met de liefhebbers.

Kortom…

Ook wanneer je niet héél blij wordt van een rollende bal zijn er genoeg opties om het WK toch leuk te maken. En ben je écht niet geboeid door het spelletje, ga dan voor de culinaire voordelen die het biedt of een financieel extraatje. Er is niks zo onvoorspelbaar als een WK, dus dat je alsnog goed wedt zonder dat je kennis hebt, is goed mogelijk. En zo heb je een grote kans op een leuke meevaller.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *