Het is hip, trendy en je wilt er zelf één: de houten keuken

We gaan terug naar de natuur, maar hoeven er niet voor naar buiten.

We gaan namelijk de keuken in: steeds vaker zie je keukens met veel natuurlijke elementen, zoals werkbladen van hout of steen en houten keukenkastjes. Een nieuwe keukentrend is geboren!

kk3
bron foto

Natuurlijke materialen en materialen die ons doen denken aan de woeste natuur, worden door steeds meer keukendesigners gebruikt bij het ontwerpen van een nieuwe keuken. Een bekend voorbeeld is Piet Boon. Deze ontwerper verwerkt al jarenlang hout in zijn ontwerpen en vooral zijn houten keukens zijn beroemd en geliefd. Tijd dus om zelf je keuken een metamorfose te geven en de natuur naar binnen te halen!

Een designlook in een handomdraai

Een houten keuken heeft jarenlang een wat oubollig imago gehad. Hout, dat hoorde bij ouderwetse keukens van oude mensen en het was vaak nog donker van kleur ook. Gelukkig geldt dat allang niet meer.

Bovendien is het vaak niet het materiaal waar de keukenkastjes van gemaakt zijn, maar het profiel van de deurtjes die voor een bepaalde uitstraling zorgen. Kies je voor een deurtjes met een verticale groef, dan oogt dit al snel klassiek. Een houten deurtje met een vlak-of raamfront ziet er daarentegen al meteen veel strakker en moderner uit.

Wil je je keuken een make-over geven, maar heb je niet de mogelijkheden om een volledig nieuwe keuken aan te schaffen, dan doet het vervangen van de keukendeurtjes al wonderen voor de look and feel van de keuken.

kk1

Stijlvolle en verrassende combinaties

kk2
bron foto 1, bron foto 2

Om een houten keuken helemaal een waanzinnige en hypermoderne uitstraling te geven, kun je de houten kastjes combineren met een aanrechtblad van een bijzonder materiaal. Ga bijvoorbeeld voor een werkblad van beton en je creëert een keuken met een robuust en natuurlijk uiterlijk. Zie jij jezelf wel koken in een echte designkeuken? Combineer het hout dan met een hoogglanswit aanrechtblad. Je keuken ziet er meteen uit alsof hij afkomstig is uit een dure designzaak.

Natuurlijk is het leuk om deze materialen terug te laten komen in de rest van je interieur, zodat je eenheid creëert in je woning. Open keukens zijn in en vormen steeds meer één geheel met de woonkamer. In sommige huizen is er zelfs nog nauwelijks een onderscheid tussen de woonkamer en de keuken. Gebruik dezelfde houtsoort uit de keuken dan ook voor de meubels in de rest van de woonkamer, stel de verlichting op elkaar af en kies voor accessoires in dezelfde stijl.

kk4
bron foto

Haal het hout in huis

Hout is dus bij uitstek het materiaal om te gebruiken voor in je keuken. Lichte houtsoorten geven de keuken een fris en modern uiterlijk, maar ook donkere houtsoorten zijn heel erg geschikt wanneer je denkt aan nieuwe keukendeurtjes. Het donkere hout zorgt – zeker in combinatie met een licht werkblad en moderne apparatuur – al snel voor een luxe designuitstraling. Kortom: hout is een absolute must als jij je keuken een metamorfose wil geven!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *